Fotoğraf intikamı

Danimarka Başbakanı Schmidt'in, Afrika'da ABD Başkanı Obama ve İngiltere Başbakanı Cameron'la samimi görüntülerine tepki, çığ gibi büyüdü... İngiliz ve ABD gazeteleri, Schmidt'in eşinin 'gay' olduğunu yazdı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Aralık 2013 Güncelleme 13 Aralık 2013, 01:43
Fotoğraf intikamı

İÇİNDEKİLER

Danimarka Başbakanı Helle Schmidt'in, Nelson Mandela'nın cenaze töreninde ABD Başkanı Barack Obama ve İngiltere Başbakanı David Cameron ile samimi bir şekilde fotoğraf çektirmesi, cenaze töreninin en öne çıkan olayı oldu. İngiliz medyası, fotoğraf nedeniyle Schmidt'i eleştirirken, Amerikan First Lady Michelle Obama'nın da tepkisini manşetlere taşımıştı.

AĞIR İDDİALAR...
Dün de ABD ve İngiliz medyası, ortak bir dille Schmidt'in özel hayatıyla ilgili ağır iddialarda bulundu. Gazeteler, Schmidt'in eşi Stephen Kinnock'ın eşcinsel olduğunu iddia etti. Danimarka Başbakanı'nın bunu gizlemek için elinden geleni yaptığı belirtildi. ÇİFTİN

İKİ KIZI VAR
Bu iddialara tepki gösteren Schmidt, "Kocam gay değil. İnsanların hakkımızda böyle ağır iddialarda bulunması kabul edilemez" dedi. Stephen Kinnock de, kendisi hakkında 'gay' iddiasında bulunanlarla mahkemede hesaplaşacağını söyledi. 1996 yılında evlenen Helle Schmidt ve Stephen Kinnock'in 2 kızı var. Çift, daha önce 2 kez 'Danimarka'nın en sevilen ve en yardımsever' çifti ödülünü almıştı.

* * *
ŞİZOFREN ÇIKTI
Güney Afrika'nın eski lideri Nelson Mandela için önceki dün düzenlenen anma törenindeki işaret dili çevirmeni Thamsanqa Jantjie, şizofreni atağı geçirdiğini açıkladı. Jantjie, "Tören sırasında çok ilginç şeyler yaşadım. Birden bire sesler duymaya başladım. Ardından da halüsinasyon gördüm. Çalışmamam gerekiyor. Tercümanlık için aldığım ücretin abartılması da beni kızdırdı. Öyle iddia edildiği gibi 1000 dolar değil, sadece 85 dolar aldım. Bu parayı da geri vermeye hazırım" dedi.

* * *
MANDELA HIRSIZLIĞI
Mandela'nın cenaze töreninin olduğu sırada, Afrika'da 7 ünlünün evine giren hırsızlar, büyük bir soyguna imza attı
Güney Afrika'nın Johennesborg kentinde 3 gün önce Nelson Mandela için düzenlenen cenaze töreni sırasında, birçok ünlü kişinin evine hırsız girdiği ortaya çıktı. Başpiskopos Demsond Tutu başta olmak üzere, 3'ü zengin işadamı, 2'si milletvekili ve 2'si de şarkıcı olmak üzere 7 kişinin evlerinin soyulduğu açıklandı. Özellikle Başpiskopos Tutu'nun malikanesine giren hırsızların, evde 160 bin dolarlık mücevherin çalındığı, polis yetkilileri tarafından doğrulandı. 7 hırsızlık olayıyla ilgili 11 kişinin gözaltına alındığı açıklandı.