Ağır ol polis

Dünya Ağır Sıklet Boks Şampiyonu Wladimir Klitschko, Kiev'deki gösterilere destek verdi. Polisin eylemcileri dağıtmasını önledi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Aralık 2013 Güncelleme 12 Aralık 2013, 00:00
Ağır ol polis

İÇİNDEKİLER

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de, AB'yi isteyen göstericilerin eylemleri devam ediyor. Polis, eylemcilerin çadırlarını kaldırmasını ve dağılmasını istedi. Ancak onlar AB ile anlaşma imzalanana kadar bu eylemlerini sürdüreceklerini belirtti. Bunun üzerine çevik kuvvet ekipleri, göstericileri dağıtmak üzere harekete geçti. Ancak bu sefer göstericilerin yanında, Ruslana'dan sonra çok önemli bir kişi daha yer aldı. Dünya IBF, WBO ve WBA Ağır Sıklet Boks Şampiyonu Wladimir Klitschko, göstericilerle kol kola yürüdü. Polisin karşısına dikildi. Görevlilere eylemcilere müdahale etmemelerini istedi. Bir süre gösterilen direnişin ardından alanda arbede çıktı. Polis geri çekildi, barikatlar kaldırıldı. Arbede sırasında Klitschko da ezilme tehlikesi geçirdi.

DIŞ DÜNYA TEPKİLİ
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, "ABD, barışçıl protestoları, demokratik haklar ve insan haysiyetine saygıdan ziyade çevik kuvvet, buldozer ve copla karşılama kararını nefretle karşılıyor" açıklaması yaptı. Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle,"Demokraside barışçıl gösteriler yasak getirilemez ve bunlara devlet gücüyle son verilemez" dedi.

NE İSTİYORLAR
Göstericiler, AB Ortaklık Anlaşması'nın askıya almasını protesto ediyor. Cumhurbaşkanı ve hükümetin istifasını, tutuklu eski Başbakan Yuliya Timoşenko dahil siyasi tutukluların serbest bırakılmasını istiyor.