$ilikon vadisi

Dünya teknolojisine yön veren Silikon Vadisi'nde maaşlar çıldırdı. Vadide bulunan en üst düzey bilgisayar mühendislerinin maaşları 165 bin dolara kadar çıktı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Ekim 2013 Güncelleme 18 Ekim 2013, 05:26
$ilikon vadisi

İÇİNDEKİLER

Silikon Vadisi'nin yetenekli mühendislerinin yüksek maaşlar aldıkları herkes tarafından biliniyordu. Ancak son 1 yıl içerisinde maaşlarda yaşanan rekor artış duyanların ağzını açık bırakıyor. Silikon Vadisi'nde Apple, Google, Facebook, Youtube, Twitter gibi dünya devlerinin yanı sıra irili ufaklı yüzlerce teknoloji şirketi bulunuyor. Büyük şirketlerin mühendislerinin kazançları milyonları bulurken, uzmanlara göre en düşük çaplı şirkete bile üst düzey bir mühendisin giriş ücreti 165 bin dolardan başlıyor.

10 MİLYONLUK KAZANÇ
Sosyal medya devlerinden Twitter'ın mühendislik departmanı başkan yardımcısı olan Christopher Fry, geçtiğimiz yıl 10.3 milyon dolar gelir etti. Fry'ın maaşı istisna olsa da Silikon Vadisi'nin önde gelen işe alım uzmanlarından Scott Purcell, 2013 yılında bilgisayar programcılarının maaşlarının rekor seviyeye çıktığını söylüyor. Purcell, "Bu işi yapmaya başladığımdan beri ilk kez üst düzey bilgisayar mühendisinin maaşının 165 bin dolar olduğuna şahit oluyorum. Bu durumun yalnızca çok kar eden dev teknoloji firmalarında olduğunu düşünüyorsanız da yanılıyorsunuz. Yalnızca 300 çalışana sahip firmalarda dahi durum aynı" diye konuştu.

TÜRK MÜHENDİSLER DE VAR
Scott Purcell sözlerine şöyle devam etti; "Bu yıl pek çok yeni mezun mühendis 80 bin dolar seviyesinden işe alındı. 3 ile 5 yıl arasına deneyime sahip olanlarda ise bu rakamın 120 bin dolar seviyelerine çıktığı görülüyor" Silikon Vadisi'nde eBay, Google, Twitter gibi firmalarda Emrecan Doğan, Aykut Karaalioğlu, Kerim Baran, Devrim Yaşar, Selçuk Atlı, Veysel Berk, İsmail Sebe, Güngör Polatkan, Aslı Sayitoğlu, Emel Demircan gibi Türk mühendisler de çalışıyor.