Gemide servet

Costa Concordia'daki 48 milyon euroluk mücevher, 6 bin 500 sanat eseri ve 50 tane kıymetli heykel, dalgıçları harete geçirdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Eylül 2013 Güncelleme 19 Eylül 2013, 00:00
Gemide servet

İÇİNDEKİLER

Giglio adası açıklarında yan yatan ve kaldırılma işlemi başlatılan Costa Concordia adlı gemiyle ilgili ilginç bir iddia ortaya atıldı... 32 kişinin can verdiği kazadan sonra, geminin içinde 48 milyon euroluk mücevher olduğu açıklamaları dalgıçları heyecanlandırdı. Birçok ülkeden 120 dalgıç, mücevherleri çıkartmak için geminin sahibi Costa Crociere şirketine başvuru yaptı. Şirket yetkilileri, gemide sadece mücevherlerin olmadığını, 6 bin 500 sanat eserinin de çıkartılması için çalışmalar yapıldığını açıkladı.

DENİZİN DİBİNDE
Avrupa akademilerinden gelen 50'ye yakın çok değerli heykelin de geminin enkazında olduğu ifade edildi. Gemi enkazının kaldırılmasından sonra İtalya İçişleri Bakanlığı'nın izin verdiği dalgıçların, denizin dibinde arama yapacağı belirtildi. Şirket yetkilileri ise, bu konuda kararın kendilerine ait olduğunu açıkladı. Costa Crociere şirketi yetkilileri, "Kaza ve sonrası yaşananlar nedeniyle 1 milyar euroluk bir zarara uğradık. O nedenle dalgıçların izni ve mücevherlerin çıkartılma işlemi bize ait olmalı" dedi.