En korkak zenginler

Carlos Slim, Roman Abramovich, Bill Gates, Sergey Brin, Mark Zuckerberg ve Allice Walton... Hepsinin ortak özelliği zenginlik. Ancak çok önemli bir ortak noktaları daha var... Kimi boğulmaktan, kimi sivrisinekten çok korkuyor. Kimi de 'Homeless olursam' paniği yaşıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Temmuz 2013 Güncelleme 14 Temmuz 2013, 01:58
En korkak zenginler

İÇİNDEKİLER

ABD'de 'Zenginlik' konulu bir araştırmanın sonuçları, endişeyi de beraberinde getirdi!.. Kişisel servetin artmasıyla birlikte yaşanan mutluluğun bir süre sonra endişe ve korkulara neden olduğu kesinleşti. Bu konuda yapılan araştırmalarda da Forbes listesinde bulunan ünlü isimlerin büyük korkular yaşadığı ortaya çıktı. Örneğin Rus işadamı Roman Abramovich... 12 milyar dolar serveti olan Chelsea'nin sahibi Abramovich'in en büyük korkusu, denizde boğulmak. Çocukluğunda yaşadığı bir boğulma olayı nedeniyle bu korkuyu daima hisseden ünlü işadamı Abramovich'in, denize girerken bir korumasının can yeleği taşıdığı belirtildi.

ÖNLEM ALIYORUM
Geçen yıl bir dergiye verdiği röportajda, eğlenceli hayattan çok keyif aldığını belirten Abramovich, "Elbette benim de büyük korkularım var. En büyük korkum denizde ayaklarıma kramp girmesi. Böyle bir durumda ölümle burun buruna geleceğimi biliyorum. Bu konuda önlemlerim alıyorum ama o korkuyu aşamayıromu" dediğine dikkat çekildi. İşte Carlos Slim, Bill Gates, Marc Zuckerberg, Alice Valton ve Sergey Brin'in hayattaki en büyük korkuları:

Sergey Brin
Google'ın sahibi Sergey Brin için hayattaki en büyük korku asansörde kalmak. Kendi ofisine giden asansörleri şeffaf yaptıran Brin, daha sonra korkusunun sürmesi nedeniyle ofisini 2. kata indirdi. Ancak tekrar 4. kattaki ofisine geçti. Google'ın daima yatay binalarda kalmasının nedeni de Brin'in asansör korkusu gösterildi. 23 milyar doları olan Brin, "Gökdelende oturamam" dedi.

Mark Zuckerberg
Facebook'un 29 yaşındaki sahibinin en büyük hayali, Forbes listesinde zirveye çıkmak. Bugün itibariyle 13.3 milyar dolarlık servetin sahibi olan Zuckerberg'in en büyük korkusu, Homeless olmak. ABD'de yüz binlerce evsizden biri gibi yaşamak Zuckerberg için adeta kabus. Eşi Priscilla Chan da, "Herkesin bir korkusu vardır. Mark'ın da korkusu evsiz kalmak" diye konuştu.

Carlos Slim
Meksikalı telekomünikasyon devi Slim'in hayattaki en büyük korkusu, evlatları tarafından terk edilmek. 74 milyar dolarlık servetiyle Forbes'ın zirvesinde bulunan Slim, çocukları Carlos, Marco Antonio, Patrick, Soumaya, Vanessa ve Johanna'dan, yaşamı boyunca kendisine yakın olmalarını istedi. Ailesiyle bir arada olmak şartıyla, tüm parasını vermeye hazır olduğunu belirten Slim, 73 yaşında ve günde 12 saat işinin başında.

Bill Gates
Microsoft'un kurucusu Gates'in en büyük korkusu, sivrisinek sokmasıyla hayatını kaybetmek. Evden çıkarken çok özel bir sivrisinek ilacı kullanan Gates'in en büyük bağışları sıtma ve AIDS'e karşı yapılan çalışmalara yaptığı bir gerçek. Gates, 2009'da konuştuğu bir salonda dinleyicilerin üzerine bir kavanoz sivrisinek salmıştı. 67 milyar doları olan Gates, "Sıtma sivrisinekler tarafından yayılır. Siz de biraz korkun istedim" demişti.

Alice Walton
Dünyanın en büyük marketler zinciri Wal-Mart'ın sahibi ailenin üyesi olan Alice'in en büyük korkusu, ölmeden mezara girmek. Bu konuda seyrettiği filmlerden etkilendiğini kabul eden 64 yaşındaki Walton, "Düşünsenize ölmediğiniz halde nabız atışlarınız yok ve sizi tabutla mezara indiriyorlar. Bu his bile beni rahatsız ediyor" dedi. 26.3 milyar doları olan Walton, tam bir silah tutkunu.