Kupa kızı!

Kraliçe II. Elizabeth'in atı Estimate, geleneksel 'Gold Cup' koşusunda rakiplerini geride bırakarak birinci geldi. Kraliçe ise kupadan gözlerini alamadı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Haziran 2013 Güncelleme 22 Haziran 2013, 00:00
Kupa kızı!

İÇİNDEKİLER

İngiltere'nin geleneksel "Ascot At Yarışları"na Kraliçe II. Elizabeth damga vurdu. Kraliçe'nin atı Estimate, "Gold Cup" koşusunda birinci geldi. Her yıl Haziran ayında yapılan koşuda gözler Kraliyet Ailesi'ne çevrildi. Tribündeki yerlerini alan Kraliyet mensupları taktıkları şapkalarla göz doldurdu.

TEK DİŞİ SAFKANDI...
Geçtiğimiz Perşembe gününün en önemli koşusu ise Gold Cup (G1) idi. Koşuyu, Kraliçe'nin Estimate isimli kısrağı kazandı. Bu galibiyetle kariyerindeki dördüncü birinciliğe ulaşan kısrak, kariyerine G1 koşusu kazanma başarısını eklemiş oldu. Usta antrenör Sir Michael Stoute idaresinde bu koşu için harika bir hazırlık dönemi geçiren Estimate, koşuda start alan tek dişi safkandı ve 13 erkek rakibini geride bırakarak büyük takdir topladı. Atıyla gurur duyan Kraliçe'nin aldığı kupaya uzun uzun bakması ise dikkatlerden kaçmadı.

HEDİYELİK BAŞARI
Kraliçe, ilk "Royal Ascot" birinciliğine "Hunt Cup" koşusunda 1953'te Choir Boy isimli atı ile ulaşmıştı. Kraliçe'nin 22. Royal Ascot birinciliği olan Estimate'in bu başarısı, başta at yarışlarına olan büyük tutkusu ile tanınan Kraliçe olmak üzere tüm kraliyet ailesinde mutlulukla karşılandı. Şimdiye kadar Ascot yarışlarındaki galibiyetleriyle birlikte 21'inci kez birinci olan Estimate, Kraliçe'ye İsmaili tarikatının imamı IV. Ağa Han tarafından hediye edilmişti.