Brin'e benziyor

18 milyar doları olan Rus işadamı Sergey Brin, New York metrosunda objektiflere takıldı. Google'ın sahibi, 'Teknoloji gözlüğü'nü test etmek için 5 saat metroda tur attı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Ocak 2013 Güncelleme 23 Ocak 2013, 00:00
Brin’e benziyor

İÇİNDEKİLER

Dünyanın en önemli arama motoru Google'ın sahibi Sergey Brin, metroda yakalandı... 18 milyar dolarlık bir servete sahip olan Brin'in, yeni tasarlanan teknoloji gözlüğünü metroda deneyeceğini öğrenen New York Times muhabiri Noah Zerkin, 42. Street'teki metroya gitti.

TEHLİKELİ SAAT
Pazar gecesi saat 22.30 gibi de Brin'i yakaladı. Çekildiğini anlayan zengin işadamı, tepkisiz bir şekilde poz verdi. New York metrosunun en tehlikeli saatleri olarak gösterilen 22.00-01.30 arasında böyle bir çılgınlığı göze alan Sergey Brin, biraz korktuğunu kabul etti.

BAŞARILI TEST
Ünlü Rus işadamı, "Harika bir test oldu. Gözlük çok olumlu sonuçlar verdi. Kimsenin tanımaması için sıradan kıyafetler giydim ama bir muhabir yakaladı. Gece biraz korktuğum anlar oldu. Böyle bir deneyim beni daha da güçlü biri yaptı. Çok önemli bir iş başardık" dedi. New York Times'ın önemli yazarlarından Nick Bilton, Sergey Brin için "Metrodaki hali, tıpkı usta bir katil gibiydi" benzetmesinde bulundu.

SÜPER ÖZELLİKLER
Google, sihirli gözlükleri, 500- 1000 dolar arasında satılacak. Google'ın geliştirdiği bu sistem sayesinde duyma güçlüğü çeken ve işitme engelli kullanıcılar çevrelerindeki sesleri tanıyıp anlamlandırabilecek. Gözlüklerin ekranındaki oklar ve yanıp sönen ışıklar sesin yönünü ve yüksekliğini gösterecek. İnternette sörf, e-mail gibi uygulamalar, gözlük için standart olacak. 10 MP fotoğraf ve görüntü çekecek gözlükler, GPS sayesinde yer bildirimi sağlayacak.

Değeri artacak
Google'ın piyasa değeri 143 milyar dolar. Bu gözlüklerin piyasaya çıkmasıyla şirketin değeri, 165 milyar dolar olacak.

* Metro saatlerini de kusursuz olarak kişiye ileten gözlüğün, kalabalık saatleri de gösterdiği belirtildi.

* Gözlüğün en önemli özelliklerinden biri de navigasyon. Bu sistem, yüzde 99 başarı sağladı.

* Gözlük, alışveriş mağazaları, indirimler ve telefon ağlarıyla ilgili de kullanıcısına özel bilgiler verecek.