Ölüm teğet geçti

Bulgar saldırgan, Hak ve Özgürlükler Hareketi'nin lideri Ahmet Doğan'ı kongrede silahla öldürmek istedi. 20 CM mesafedeki silah tutukluk yaptı. O anda Doğan'ın hamlesi müthişti...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Ocak 2013 Güncelleme 20 Ocak 2013, 00:00
Ölüm teğet geçti

İÇİNDEKİLER

Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da dün akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı... Türkler'in kurduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi'nin (HÖH) 8. Olağan Kurultayı'nda parti lideri Ahmet Doğan, konuşmasını yapmak için kürsüye çıktı. O sırada Oktay Hasanov adlı saldırgan, kürsüye yaklaştı ve silahını Doğan'a doğrulttu. İki kez tetiğe basan saldırganın silahı tutukluk yaptı. Doğan da, ani bir hareketle Oktay Hasanov'a vurdu. Dengesini kaybeden suikastçı yere düştü. Ardından partililer, Oktay Hasanov'u yumruklamaya başladı. Yakalanan saldırganın susma hakkını kullandığı bildirildi. Saldırganın Sofya Üniversitesi 4. sınıf öğrencisi olduğu ve 8 sabıkası bulunduğu öğrenildi. Bulgar istihbaratıyla ilişkide olduğu iddia edilen saldırganın, silahının kurusıkı tabancadan bozma olduğu ortaya çıktı.

TAKVİM'E ANLATTI
Saldırının canlı şahitlerinden CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu, olayı TAKVİM'e anlattı: "Saldırgan Ahmet Doğan'a yaklaştı ve silahın tetiğine bastı. Silah patlamadı. 2 kez tetik sesini duyduk."

NEFRET DOLU SÖYLEMLER
HÖH Genel Başkan Yardımcısı ve Ahmet Doğan tarafından genel başkanlığına aday olarak gösterilecek olan Lütfi Mestan ise olayı şiddetle kınadı: "Demokrasi tehlikede. Bu çirkin olayı işleyen kim olursa olsun, onu yaptıran, partimize karşı süren nefret dolu tavırlar ve söylemleridir. Çok şükür bu girişim başarılı olmadı, ancak bir kez daha Bulgaristan'daki demokrasinin tehlikede olduğunu duyurmak istiyoruz."

KORUMALAR SUÇLU
Uzmanlar, Ahmet Doğan'ı koruyan Ulusal Koruma Teşkilatı (NSO) elemanlarının profesyonel davranamadığını söyledi. İşte o açıklama: "Doğan'ın kürsüde konuştuğu sırada yaklaşık 11 metre kimse tarafından engellenmeden Doğan'a yaklaşan saldırgan Oktay Hasanov, silahını HÖH liderinin yüzüne doğrulttu. Korumalar buna izin vermezse, bunun gerçekleşme ihtimali hiç yok."


MEVLÜT YÜKSEL