Hayat şartları!

Şeyh El Maktum'un eşi Prenses Haya, İstanbul'a gelecek. Polisin yanısıra silahlı 5 Arap tarafından korunacak. Ayrıca 13 zırhlı araçla seyahat edecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Kasım 2012 Güncelleme 04 Kasım 2012, 01:08
Hayat şartları!

İÇİNDEKİLER

İstanbul, Dubai Şeyhi El Maktum'un prenses eşi Haya Bint El Hüseyin'i ağırlayacak. Birleşik Arap Emirlikleri Prensesi Haya, 4-9 Kasım tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirilecek olan Uluslararası Binicilik Federasyonu Genel Kurulu toplantısına katılacak. Konuk Prenses, İstanbul programı boyunca en üst seviyede korunacak.

İZİN VERİLDİ
Prenses Haya, özel uçağıyla İstanbul'a gelecek. Bu sırada aprona zırhlı ve lüks 13 araç sokulacak. Prenses uçaktan iner inmez koruma ordusu eşliğinde apronda bekleyen Mercedes marka makam aracına binecek ve doğruca kalacağı otele gidecek. BAE Prensesi ve heyetini taşıyan konvoya trafik ekipleri eskortluk yapacak. Ayrıca kendisine polisin yanı sıra silahlı 5 Arap koruma da eşlik edecek. Prenses Haya'yı taşıyan özel uçak, park alanına çekilecek ve seyahat bitene kadar sıkı biçimde korunacak. Havaalanı personeli prenses ve heyetin bagajlarının taşınmasına yardımcı olacak. İhtiyaç duyulması halinde konuk heyet üyelerine Türkiye'ye geldikleri anda "harçsız" kaşe vizesi verilecek. Bu arada Emniyet Genel Müdürlüğü Prenses Haya'nın 5 Arap korumasına İstanbul'da oldukları süre içerisinde silah taşıma izni verdi.

OXFORD'DA OKUDU...
Ürdün Kralı Hüseyin'in kızı ve Ürdün Kralı Abdullah'ın kızkardeşi olan Prenses Haya Bint El Hüseyin, 1974 yılında dünyaya geldi. Eğitimine İngiltere'de devam etti. Dünyaca ünlü Oxford Üniversitesi'ni bitirdi. Ardından 2004 yılında 12 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin isimlerinden olan Dubai Şeyhi Muhammed Bin Raşid El Maktum'la evlendi. İki çocuğu bulunan Prenses, eşi gibi tam bir at tutkunu.

ALPER SANCAR