Ne yaptığını Bill'iyor

ABD eski Başkanı Bill Clinton, "Çantamı taşır" dediği Barack Obama'nın oyları düşünce devreye girdi. Clinton, North Carolina'da Obama'nın önünde eğildi. Uzmanlara göre bu oyları arttıracak.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Eylül 2012 Güncelleme 07 Eylül 2012, 01:48
Ne yaptığını Bill’iyor

İÇİNDEKİLER

ABD tarihinde bir ilk yaşandı... Demokrat Parti'nin North Carolina eyaletinin Charlotte kentinde yapılan ulusal kongrenin ilk gününe "First Lady" Michelle Obama damga vurmuştu. İkinci gün ise, eski başkanlardan Bill Clinton, şok bir hareketle dünyayı şaşkına çevirdi. Bill Clinton'ın konuşmasını yaptıktan sonra sahneye çağırdığı ABD Başkanı Barack Obama'nın önünde eğilmesi, sonra da beklenmedik bir sürpriz yaparak kucaklaması 'Obama'ya müthiş destek' olarak yorumlandı.

HALA ÇOK SEVİLİYOR
Delegeler ise iki liderin sahneden ayrılmasından sonra bile o anı uzun süre ayakta alkışladı. 2008'de eşi Hillary Clinton'ın Demokrat Parti Başkanlık yarışında Barack Obama için "çantamızı taşıyan adam" diyen Clinton'ın 4 yıl sonra bu pozu vermesi, bazı iddialara neden oldu. İlk iddiaya göre Cumhuriyetçi Mitt Rommey, Obama ile arasındaki farkı kapattı. Hala Amerikalılar tarafından çok sevilen Clinton'ın bu hamlesi, Obama'nın oylarında artışa neden olacak. Diğer iddiaya göre ise Clinton, "Çantacı" dediği Obama'dan Japon geleneğine göre özür diledi.

* Obama, Bill Clinton'ın bu jestinden sonra ilginç açıklamalar yaptı: Bill Clinton döneminde ABD muazzam 8 yıl yaşadı. Hepimizin hedefi o mutlu dönemi geri getirmek. İlk 4 yıl içinde çok önemli yol aldık. Şimdi daha da büyüyeceğiz."