Femen avcılar

'Çıplak' Femen, bu yıl da EURO 2012'yi protesto etti. Ukrayna Gizli Servisi, örgütün 3 kızını kaçırdı. İşkence gören aktivistler 9 saat sonra serbest kaldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Haziran 2012 Güncelleme 17 Haziran 2012, 01:53
Femen avcılar

İÇİNDEKİLER

Çıplak eylemlerle adlarını duyuran Ukraynalı kadın hakları örgütü Femen'ın başına çok kötü bir iş geldi. Ukrayna Fransa maçında üstsüz eylem yapan Femen'in 3 üyesi Ukrayna Gizli Servisi SBU tarafından kaçırıldı. Femen örgütü, yurt dışından gelecek binlerce turistin seks turizmini tetikleyeceği düşüncesiyle EURO 2012'ye müdahil oldu.

GÜVENLİK ALARMA GEÇTİ
Avrupa Futbol Şampiyonası kapsamında Ukrayna-Fransa maçı ise önceki gün yapıldı. Femen kızları da her yıl olduğu gibi maçın yapıldığı Donetsk kentine giderek çıplak gösteri yaptı. Maça gölge düşmesini istemeyen Ukrayna Gizli Servisi SBU, saat 16:00'da aktivistlerden Alexandra Shevchenko, Yana Zhdanova ve Anna Bolshakova'yı kaçırdı. 3 üyelerinin kaybolduğunu fark eden Femen ise durumu güvenlik güçlerine haber verdi. Ancak hiçbir sonuç alınamadı. Gerçek ise 9 saat sonra ortaya çıktı. Femen, internet sitesinden yazılı açıklama yaparak, kaçırılan 3 kızın serbest bırakıldığını belirtti.

MORGA GÖTÜRMÜŞLER
Açıklamada, "Gizli servis, 3 üyemizi bir hastane morguna kaçırdı. Burada üyelere fiziksel ve sözlü tacizlerde bulunuldu. SBU, 9 saat sonra Femen üyelerini serbest bıraktı" denildi. Femen, geçen yıl Belarus'un başkenti Minsk'te eylem yapmıştı. Gizli Servis KGB, örgüt üyelerini alıkoymuş ve daha sonra da serbest bırakmıştı.

KIZLARI SBU KAÇIRDI
Ukraynalı kadın hakları örgütü Femen, 2008 yılında Kiev'de öğrenciler tarafından kuruldu, Örgüt, tüm dünya tarafından "çıplak" eylemler yaptıkları için tanınıyor.

ORGANİZASYON MAĞDURLARI...
EURO 2012 organizasyonuna karşı gelen Femen, insan kaçakçılığına ve fuhuşa karşı ortaya çıktı. Kendilerini feminist olarak tanımlayan örgüt, Euro 2012 sırasında Kiev ve Vearşova'da çıplak eylemler yaptı.