Asmalı köprü!

Meksika'da Gulf adlı uyuşturucu çetesinin neden olduğu şiddet, tüm vahşetiyle devam ediyor. Dün 9 kişiyi infaz eden çete, cesetleri Amerika sınırındaki Laredo kentindeki bir köprüye astı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Mayıs 2012 Güncelleme 06 Mayıs 2012, 01:05
Asmalı köprü!

İÇİNDEKİLER

Latin Amerika ülkelerinden Meksika'da çete savaşları, bir kez daha vahşette sınır tanımadı. ABD sınırındaki Nuevo Laredo kentinde, dün 9 cesedin bir köprüden aşağı asılmış bir şekilde bulunmasının ardından, donduruculara yerleştirilmiş 14 ceset ortaya çıkartıldı.

50 BİN KİŞİ KATLEDİLDİ
Uyuşturucu mafyasının en güçlüsü olarak bilinen Gulf'un bir mesaj niteliği taşıyan bu katliamları, 17 milyon dolarlık uyuşturucu kamyonunun kaybolması üzerine yaptığı açıklandı. Meksika Devlet Başkanı Felipe Calderon'un 2006'da uyuşturucu çetelerine savaş ilan etmesinden bu yana 50 bin kişi hayatını kaybetti.

YAŞAMAK MUCİZE
1990'da elit polis gücünde yer alan askerler tarafından lider kadrosu oluşturulan Gulf adlı mayfanın, her 7 saatte bir cinayet işlediği belirtildi. Nuevo Laredo'da geçtiğimi ay Belediye Binası'nın yakınlarına park edilmiş bir kamyonette 14 ceset bulunmuştu. Veracruz eyaletinde ise kısa süre önce kaybolan iki foto muhabirinin cesetleri, bir gazete bayisinin önüne bırakılmıştı.

YILDA 1 MİLYAR DOLAR CİRO
Gulf adlı uyuşturucu çetesinin her yıl 1 milyar dolarlık bir ciro yaptığı resmi makamlar tarafından da doğrulandı. Meksika İçişleri Bakanlığı yetkilileri, geçen yıl yapılan bir operasyonda Gulf'un başkent yakınlarındaki bir para deposunun ele geçirildiğini ve yataklara gizlenmiş 100 milyon dolar bulunduğunu açıklamıştı.