Silahı ver bileti kap

Brezilya, 2014 Dünya Kupası için çok özel bir kampanya başlattı... 30 yılda 1 milyon kişinin cinayete kurban gittiği Brezilya'da, silahlarını teslim edenlere maç bileti hediye edilecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Aralık 2011 Güncelleme 18 Aralık 2011, 01:01
Silahı ver bileti kap

İÇİNDEKİLER

2014 Brezilya Dünya Kupası, çok özel bir kampanyaya ev sahipliği yapacak... Güney Afrika'da düzenlenen 2010 Dünya Kupası'nda AIDS'e karşı kampanyalar düzenleyen FIFA, yeni kampanya için Brezilya Futbol Federasyonu ile görüşmelerini tamamladı. Brezilyalı yetkililer, bireysel silahlanma sayısının çok yüksek olduğu ve 1980 ile 2010 yılları arasında 1 milyona yakın cinayetin işlendiği ülkede, "Silahını teslim et, Dünya Kupası maç biletini bedava al" kampanyasına karar verdi.

LİSTEDE FORMA DA VAR
FİFA da, son derece ilginç olan bu isteğe olumlu yanıt verdi. Silahlarını hükümete teslim eden futbolseverlere Dünya Kupası maçlarına biletin yanı sıra, futbolcular tarafından imzalanmış formalar, çoraplar ve toplar hediye edilecek. Silahların değerine göre biletlerin sayısı da değişecek. Birkaç silah teslim edenlere, 2 grup maçı veya final maçı biletinin verilmesi gündemde.

KAKA'DAN TAM DESTEK
Real Madrid forması giyen Brezilyalı yıldız futbolcu Kaka, kampanyayla ilgili açıklamalar yaptı. Kaka, "Bu çok özel bir kampanya. Ben ve diğer arkadaşlarım, kampanyanın tanıtılması için bir reklam filminde rol alacağız. Silahların bırakılması, Brezilya'yı çok daha mutlu bir ülke haline getirecek" dedi.

İLK KİŞİ TATİL KAZANACAK
SilahınI teslim edecek ilk kişiye, ABD tatili hediye edilecek. Brezilya Futbol Federasyonu Başkanı Ricardo Teixeira, "Kampanyanın daha etkili olması için ABD tatili de hazırladık. Silahını teslim eden ilk kişi, 1 haftalık ABD tatilinden sonra, final biletinin de sahibi olacak. Bu konuda eski futbolculardan da destek bekliyoruz" dedi.

* Brezilya'nın birçok kentinde yaşanan silahlı saldırılar, alınan tedbirlere rağmen azalmadı. Hükümet yetkilileri, ağır cezaların da caydırıcı olmadığını açıkladı. Brezilya hapishanelerinde, 15 yaş altında 70 bin katilin yattığı belirtildi. Ülkede, 2 bin dolayında çete var ve liderlerinin de yakalanamadığı da bir gerçek.