"Müslümanları orduya almayın"

Amerikalı liberallerin en önemli bloglarından biri olan Think Progress'e konuşan Tennessee Milletvekili Rick Womick Müslümanların ABD Ordusu'nda görev yapmaması gerektiğini söyledi.

Giriş Tarihi 16 Kasım 2011, 00:00 Güncelleme 16 Kasım 2011, 20:56
Müslümanları orduya almayın

İÇİNDEKİLER

Gaziler gününde Womick'e "Sizce Müslümanlar ABD Ordusu'nda görev yapmalı" mı diye sonra Think Progress, oldukça şaşırtıcı bir yanıtla karşılaştı.

"MÜSLÜMAN ASKERE GÜVENMİYORUM"
Womick, "Kişisel olarak Müslümanlara orduda güvenmiyorum çünkü onlar bize yalan söylemek için konuşlandırıldılar. Eğer gerçek bir Müslümanlarsa ve Kuran'a ve sünnete bağlıysalar kendimi tehdit altında hissederim." dedi.

"O SÖZLERİNİN ARKASINDA"
Milletvekilinin sözleri bir anda kamuoyuna bomba gibi düştü. Pek çok web sitesi Womick'i "moronlukla" itham ederken, o sözlerinin arkasında olduğu söyledi.

MÜSLÜMANLAR'LA SAVAŞTAYIZ
"Müslümanlardan oluşan El Kaide ve Taliban'la savaştayız. Onların kendi Müslüman kardeşlerini öldürmesi yasak. Müslümanlarla savaştayız. Tek çözüm yolu olarak onların orduya alınmaması gerektiğini düşünüyorum."

"ABD ORDUSU'NDA BİNLERCE MÜSLÜMAN VAR"
Murfreesboro İslam Merkezi'nden Saleh Sbneaty "Bu ülkenin özgürlüğünü temin etmek için binlerce Müslüman'ın ABD Ordusu'nda yer aldığı unutuluyor" dedi.

"ABD'DE 6 MİLYON MÜSLÜMAN YAŞIYOR"
Womick'in temsilcisi olduğu Murfreesboro'da 250 Müslüman ailenin bulunduğu tahmin ediliyor. ABD'de 6 milyon Müslüman yaşıyor, 3 bin 500 kişi de ABD ordusunda görev yapıyor.

USA SABAH