Papandreu istifa etti

Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, ulusa seslendiği konuşmasında istifa ettiğini açıkladı.

Giriş Tarihi 09 Kasım 2011, 00:00 Güncelleme 09 Kasım 2011, 19:54
Papandreu istifa etti

İÇİNDEKİLER

Yunanistan'da üç gündür PASOK ile muhalefet arasında süren görüşmelerin sonucu heyecanla bekleniyor. Sadece Yunanistan'da değil, bütün Avrupa Birliği'nde de gözler Atina'daydı.

Akşam saatlerinde Yorgo Papandreu kameraların karşısına geçerek istifasını açıkladı.

YENİ BAŞBAKANIN İSMİNİ AÇIKLAMADI
Muhalefetle aralarındaki görüş ayrılıklarına karşın yeni hükümeti kuracaklarını belirten Papandreu, Avrupa Birliği'nin kurtarma paketindeki önlemleri uygulama taahhütünde bulundu, avro bölgesinde kalmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Ancak yeni Başbakanın ismini açıklamadı.

YENİ BAŞBAKAN PETSALNİKOS MU OLACAK?
Reuters ajansının PASOK ile ana muhalefetteki Yeni Demokrasi Partisi kaynaklarına dayandırarak verdiği habere göre, 2 yıldır Meclis Başkanlığı görevini yürüten PASOK'tan Filippos Petsalnikos'un ismi üzerinde uzlaşıldı.

YUNANİSTAN'DA HER AN HERŞEY DEĞİŞEBİLİR
Yine de son günlerde yaşananlar gözönüne alındığında Yunanistan'da her an herşey değişebilir. Çünkü hala muhalefet lideri Andonis Samaras'ın, "Ulusal onurumuz sözkonusu" diyerek, paketteki önlemlere karşı çıkmadıkları, ama bir de üzerine yazılı taahhütname istenmesinin kabul edilemez olduğu görüşünün nasıl aşıldığı belirsizliğini koruyor.

PARA GELMEZSE EKONOMİSİ İYİCE ÇIKMAZA GİRECEK
Gelecek ay ortalarına kadar para gelmemesi halinde ekonomisi iyice çıkmaza girecek olan Yunanistan'da Merkez Bankası ise güçlü bir koalisyonun, avro bölgesinde kalma yönünde politikaları acil hayata geçirmesinin gerekliliğinin de altını çiziyor.