Son dahi Lara

ABD'de kendi yaşındaki 50 bin arkadaşını geçip Dahiler Okulu'na kabul edilen 7 yaşındaki Türk kızı Lara'nın hedefi doktor olmak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Ekim 2011 Güncelleme 25 Ekim 2011, 01:42
Son dahi Lara

İÇİNDEKİLER

Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg ve Google'ın kurucusu Sergey Brin'in de okuduğu üstün zekalılar okuluna seçilen Lara Özkan, ailesinin ve ABD'deki Türkler'in gurur kaynağı oldu.

DÜNYANIN EN ZEKİLERİ
7 yaşındaki Lara, "Dahiler Okulu" olarak bilinen Johns Hopkins Üniversitesi'ndeki ''Yetenekli Gençler Merkezi''ne (Center for Talented Youth- CTY) kabul edildi. ABD ve dünyadaki üstün yetenekli çocukların belirlenmesi amacıyla kurulan merkezin açtığı sınavda tam 50 bin kişiyi geride bırakan 3. sınıf öğrencisi Lara Özkan, ciddi bir başarıya imza attı. New Jersey eyaletinin Glen Ridge kentinde yaşayan Lara, okula girmeye hak kazanan az sayıdaki öğrenciden biri oldu. Lara, tıp okuyup doktor olmak istediğini söyledi. ABD'deki 50 eyaletten ve 120 ülkeden öğrenci çeken CTY, bu yıl 11 bin öğrenciye 5.5 milyon dolar burs verecek.

KIZIMIZ BİZİ GURURLANDIRDI
ABD'de yaşayan babası Bülent Özkan, Lara'nın başarısını anlatırken "Bu ülkeye sonradan gelmiş insanlar olarak, kızımızın böyle başarılarla düllendirilmesi bizi çok gururlandırdı" dedi.

EN ZENGiN GENÇLER
Dahiler Okulu'ndan mezun olduktan sora Harvard Üniversitesi'ne giren ve okulu bitirmeden öğrenim hayatına son veren Mark Elliot Zuckerberg 2004'te Facebook'u kurdu. Zukenberg'in kişisel serveti 13.5 milyar dolar. Google'ın kurucusu Sergey Brin de aynı okulda okudu. Forbes'in 2011 listesine giren Brin'in kişisel serveti ise 20 milyar dolar.