Ejder düğünü

Bhutan'ın 'Ejderha' lakaplı genç kralı Jigme Khesar Namgyel, halktan bir genç kızı eş seçti. Muhteşem düğün ülkede bayram havası estirdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Ekim 2011 Güncelleme 14 Ekim 2011, 00:00
Ejder düğünü

İÇİNDEKİLER

Himalayar'da küçük bir ülke olan Bhutan'ın "Ejderha" lakaplı kralı Jigme Khesar Namgyel, bekârlığa veda etti. 31 yaşındaki Kral'ın, eş olarak halktan biri olan 21 yaşındaki Jetsun Pema'yı seçmesi vatandaşları arasında sevinçle karşılandı.
Bhutan'ın başkenti Thimphu'da Budist geleneklerine göre yapılan düğünü binlerce kişi geleneksel kıyafetlerle izledi.
Düğünde, Budist rahipler ve keşişler de sloganlar atarak genç Kral'a sevgi gösterisinde bulundu.

SERVET HARCADI
Beyaz atlar ve yavru filler, bölgenin gelenekleri çerçevesinde düğünü renklendirdi. Thimphu'nun dört bir yanı da kral ve yeni kraliçenin posterleriyle süslendi. 17'nci yüzyıldan kalma bir manastırda kıyılan nikah devlet TV'sinden canlı yayınlandı. 2 milyar dolarlık serveti ile dünyanın en zengin kişileri arasında yer alan Kral, düğünün eksiksiz olması için kesenin ağzını açtı. Genç eşine tam 1 milyon dolar değerinde yüzük taktı.
Gelinin 14 yakınına da kişi başına 100 bin dolar değerinde çeşitli hediyeler verdi. Dini nikah töreninin hemen ardından Kral ve Kraliçe, sokağa çıktı. Yaya olarak halkın arasına karışan genç çift vatandaşlarının tebriklerini kabul etti.

İLK SEÇİM SENEYE
Sadece 700 bin nüfusa sahip Bhutan'da halk Kral Jigme Khesar Namgyel'i çok seviyor. Önümüzdeki yıl ilk seçimlerin yapılacağı Bhutan, Çin ile Hindistan arasında bir 'demokrasi adası' olmaya hazırlanıyor.

1 MİLYON DOLARLIK YÜZÜK TAKTI
Kral Jigme Khesar Namgyel, 2 milyar dolarlık serveti ile dünyanın en zenginleri arasında yer alıyor. Halk tarafından çok sevilen Kral, gelecek yıl ilk serbest seçimlerinin yapılacağını ilan ederek monarşiye geçiş sinyalini verdi.