"Türklere ders verecek durumda değil"

Giriş Tarihi 09 Ekim 2011, 00:00 Güncelleme 09 Ekim 2011, 19:27
Türklere ders verecek durumda değil

İÇİNDEKİLER

Fransa Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy'nin "Türkiye tarihi ile yüzleşmeli" sözü, Cezayir'de de sert tepki gördü. Fransız askerlerinin sömürgecilik döneminde milyonlarca Cezayirliyi katlettiği hatırlatılarak, "Fransa'nın Türkiye'ye verecek dersi yok, önce aynaya baksın" denildi.

Cinayet, tecavüz ve işkence... Bu üç kelime Fransız askelerinin bir zamanlar Cezayir'de yaptıklarının özetini veriyor. Diğer bir deyişle, bu durum Fransa'nın yüzleşmekten kaçtığı kara lekesini ifade ediyor.

SARKOZY'E EN GÜZEL CEVAP CEZAYİR'DEN GELDİ
Sözde Ermeni soykırımını kendine politika malzemesi yapan Sarkozy'e en güzel cevap, Fransa'nın eski sömürgesi Cezayir'den geldi.

"TÜRKLERE DERS VERECEK DURUMDA DEĞİL"
Cezayir basınında çıkan yorumlarda, Sarkozy ve Fransa'nın soykırım konusunda Türklere ders verecek durumda olmadığı önce aynaya bakması gerektiği vurgulandı.

CEZAYİR ÖZÜR BEKLİYOR
Kanlı geçmişini unutturmak isteyen Fransa'nın sömürgecilik yıllarında Cezayir'de işlediği insanlık suçlarından dolayı hala özür dilemediği hatırlatıldı.

ASIL AMACI ERMENİ OYLARI
Fransa'da 500 bin Ermeninin yaşadığına dikkat çekilerek, Sarkozy'nin asıl derdinin Ermeni oyları olduğuna işaret edildi.

Osmanlı dönemindeki hoşgörüyü özlemle ve hayranlıkla anan Cezayir halkı, Türklere ve Türkiye'ye büyük bir sempati duyuyor.

Fransa, Cezayir halkının 1945 ile 1963 yılları arasındaki bağımsızlık mücadelesinde bir buçuk milyon Cezayirlinin hunharca katledilmesinden sorumlu tutuluyor.