Hela'l olsun

Deprem ve tsunami ile sarsılan Japonya'dan bu kez iyi haber geldi. Bir hayırsever 'afetzedeler için' içinde 100 bin euro bulunan çantayı tuvalete bıraktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Eylül 2011 Güncelleme 30 Eylül 2011, 00:00
Hela’l olsun

İÇİNDEKİLER

Felaketin diğer adı olan Japonya'da, tuvalette bırakılan bir çantadan "iyilik" çıktı! Sağduyulu bir vatandaş, üzerinde "Tsunami kurbanları için harcanmak üzere" yazan ve içinde 100 bin euro bulunan bir çantayı tuvalete bıraktı. Tarihler 11 Mart 2011'i gösterdiğinde, Japonya'da önce deprem ardından da tsunami meydana geldi. İnsanları ise deprem değil tsunami öldürdü. Ülkede yaklaşık 150 bin kişi can verirken, binlerce kişi de kayıplara karıştı. Yaşanan acının ardından 6 ay geçmesine rağmen yaralar hala sarılamadı. Böyle bir ortamda yapılan bir "iyilik" ise biraz da olsa afetzedelere moral oldu.

SIRRA KADEM BASTI
Tokyo'nun komşu kenti Saitama'nın Sakado Belediyesi'nin binasındaki tuvalete giren bir iyiliksever, içinde 100 bin euro (200 bin TL) bulunan çantayı tuvalete bıraktı. Çantanın üzerine ise "Bu bağış Tohoku bölgesindeki tsunami kurbanları için harcansın" yazılı not bırakarak sırra kadem bastı. Belediye yetkilileri, 3 ay içerisinde parayla ilgili kayıp başvurusu olmaması halinde cbağışın Kızılhaç'a verileceğini açıkladı.

JAPONYA YİNE SARSILDI
9 şiddetinde depremi yaşayan Japonya yine sarsıldı. Fukuşima vilayetinde, 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Fukuşima Daiçi Nükleer Santrali'nde herhangi bir anormal durumun tespit edilmediği kaydedildi.