"Kaddafi bir canavardı"

İngiltere Başbakanı David Cameron, Muammer Kaddafi'yi "canavar" olarak tanımlayarak, "Dünyanın onsuz daha iyi olacağını düşünüyorum" dedi.

Giriş Tarihi 02 Eylül 2011, 00:00 Güncelleme 02 Eylül 2011, 23:02
Kaddafi bir canavardı

İÇİNDEKİLER

Cameron, BBC Radyo 4'e yaptığı açıklamada, İngiliz güçlerinin Libya'daki başarıları konusunda gurur duymaları gerektiğini kaydederek, İngiltere'nin Libya'daki rolünü savundu.

ABD'nin İngiltere'yi "zayıf müttefik olarak" gördüğü yönündeki görüşlere ve eleştirilere de yanıt veren Cameron, "ABD bizi en güçlü ve en güvenilir müttefiki olarak görüyor" dedi.

Libya'daki durumun "Libya'nın zaferi olduğunu, Kaddafi'yi yabancı bir kuvvetin götürmediğini, bunu Libyalıların kendilerinin yaptığını" vurgulayan Cameron, şöyle konuştu: "Kaddafi bir canavardı. Kendi ülkesindekiler de dahil, korkunç suçların sorumlusudur. Dünyanın onsuz çok daha iyi olacağını düşünüyorum."

Cameron, dün Paris'te Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile birlikte Libya zirvesine ev sahipliği yapmıştı.

İngiltere Başbakanı Cameron'a geçen ay başında İngiltere'de yaşanan yağmalama ve kundaklama olayları da soruldu. Cameron, bu olayların "İngiltere'nin gerçekleri farkına varmasını sağladığını" kaydetti.