Türkler'in cesareti!

Irene kasırgası ABD'de yaşayan Türkler'i korkutmadı. 'Bize bir şey olmaz' diyen vatandaşlarımız, evlerini terk etmeme konusunda ısrar etti. Yetkililer şoka girdi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Ağustos 2011 Güncelleme 29 Ağustos 2011, 00:00
Türkler’in cesareti!

İÇİNDEKİLER

Kasırga Amerikalı Türkler'i etkilemedi. New York Emniyet Müdürlüğü'nde toplum koordinatörü olarak görev yapan Türk asıllı Erhan Yıldırım, bazı Türk vatandaşlarının, "Bize bir şey olmaz" diyerek evlerini terk etmediklerini söyledi. A kategorisinde tahliye edilmesi gereken bölgelerden Coney Island, Shipshead Bay ve Queens semtinde yaşayan Türk vatandaşlarının sayısının 40 bin kişi olduğunu söyleyen Yıldırım, "Biz New York emniyeti olarak bu kişileri güvenli bölgelere taşımak istiyoruz. Maalesef bazı Türk vatandaşlarımız bize bir şey olmaz havasında" dedi.

KRİZ MASASI...
Kasırga, Türkiye'nin New York Başkonsolosluğu'nu da harekete geçirdi. Kasırga sırasında yardıma ihtiyaç duyacak Türk vatandaşlarına 24 saat hizmet sunacak bir kriz masası oluşturdu.

OBAMA: 72SAAT ZOR GEÇECEK
ABD Başkanı Obama, Federal Acil Durum Yönetimi'nde toplantı düzenledi. Obama, "Önümüzde uzun bir 72 saat var. Kasırga pek çok eyaleti vuracak gibi görünüyor" dedi.