Bosna'yı Erdoğan'a emanet etti

Bosna Hersek'in eski Cumhurbaşkanı Aliya İzzet Begoviç'in ölmeden önce ülkesini Başbakan Erdoğan'a emanet ettiği ortaya çıktı.

Giriş Tarihi 24 Mayıs 2011, 00:00 Güncelleme 24 Mayıs 2011, 13:46
Bosna’yı Erdoğan’a emanet etti

İÇİNDEKİLER

Bosna Hersek'in eski Cumhurbaşkanı Aliya İzzet Begoviç, ölüm döşeğindeyken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmesinde "Sen Osmanlı Torunusun" Bosna Hersek'i sana emanet ediyorum. " dediği öğrenildi.

Bir dizi ziyaret için Kocaeli'ye gelen Karadağ İslam Birliği Meşrihat Başkanı Rıfat Fejzic, katıldığı bir programda, Bosna Hersek Cumhurbaşkanı rahmetli Aliya İzzetbegoviç'i, vefat etmeden önce son ziyaret eden kişinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi.

O ziyarette kendisinin de orada bulunduğunu belirten Fejzic, Başbakan'ın o esnada Brüksel ziyaretini gerçekleştirdiğini, ziyaret sonrası Türkiye'ye dönmek üzere olduğunu, fakat gelen bir telefonla Aliya İzzet Bbegoviç için rahatsızlığından dolayı rotayı değiştirip Bosna Hersek'e geldiğini belirtti.

"SEN OSMANLI TORUNUSUN"
Aliya İzzet Begoviç'in, bu ziyaret sonrasında vefat ettiğini söyleyen Fejzic, "O ziyarette Begoviç, Başbakan'a bakarak, 'Sen Osmanlı torunusun, Bosna Hersek'i sana emanet ediyorum. ' dedi. Bu sözlerin ardından bir kaç saat sonrasında vefat etti. "

Fejzic yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın sadece kendi ülkesindeki müslümanları değil Avrupa, Balkanlar ve Ortadoğu'daki bütün müslümanları sahiplenip, onların da dünya üzerindeki haklarını arayarak bir kimliği büründürülmüş hale getirildiğini söyledi