Bir Japon harikası

Alman kulübü, üst üste yaşanan iki şampiyonlukta büyük pay sahibi olan Japon futbolcuyu aldığının 60 katı fiyata Premier Lig'e gönderdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Haziran 2012 Güncelleme 06 Haziran 2012, 03:23
Bir Japon harikası

İÇİNDEKİLER

Uzun süredir beklenen transfer gerçekleşti ve Borussia Dortmund'un Japon yeteneği Shinji Kagawa, Manchester United'ın yolunu tuttu. İngiliz kulübü 23 yaşındaki Kagawa için kasasından tam 20 milyon Euro bonservis bedeli çıkaracak.

JAPON 2. LİGİ'NDEN ALINMIŞTI
Dortmund yönetimi iki yıl önce Japon 2. Lig kulübü Cerezo Osaka'dan sadece 350 bin Euro ödeyerek aldığı genç futbolcuyu yaklaşık 60 katı fiyata satarak çok önemli bir ticari başarıya imzasını attı.

SCOUTLAR İZLEYİP BEĞENDİ
Kulübün scoutları tarafından izlenerek Dortmund'a kazandırılan Kagawa, Sarı-Siyahlı kulübün üst üste kazandığı şampiyonluklarda çok büyük pay sahibi olmuştu. Orta alanan her bölgesinde forma giyebilen Japon futbolcu, Güney Koreli Ji Sung Park'ın ardından Manchester United kadrosundaki ikinci Uzak Doğu'lu olacak.

FERGUSON ÇOK MUTLU
United menajeri Alex Ferguson, Kagawa'nın transferini, "Tribünlerin sevgilisi olacak bir futbolcu aldık" sözleriyle değerlendirdi.

İKİ SEZONDA 21 GOL
Dortmund üst üste iki kez şampiyon olurken Kagawa da çıktığı 51 maçta 21 gol attı. Japon yıldız geçen yıl ayağı kırılmasına rağmen kısa sürede sahalada döndü.