Zengin oyuncakları

Paranın fazlası, hayal gücünü zorluyor. Dünyanın en zenginleri, uzay aracı, savaş uçağı ya da akıl defterleriyle oynuyor!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Kasım 2010 Güncelleme 30 Kasım 2010, 15:31
Zengin oyuncakları

İÇİNDEKİLER

Göz kamaştıran evler, egzotik otomobiller, yüzen saraylar ve daha fazlası... Dünyanın en zenginleri, her zaman iş yapmıyor! Bazen onların da içindeki küçük çocuk ortaya çıkıyor! Ama bu çocuk, elbette son derece lüks oyuncaklarla oynuyor.

İMKANSIZ YOKTUR...
Para fazla olunca bütün sınırlar ortadan kalkıyor, imkansız sanılan her durum, imkanlı hale geliyor. Öyle ki hayal gücünün sınırları zorlanıyor, bazen en zenginler bile ilginç oyuncakları nedeniyle birbirini kıskanıyor. İşte bakın, dünyanın en zenginleri nelerle oynuyor:


Adasına denizaltı yaptırdı
Vırgın Havayolları'nın dahi kurucusu Richard Branson, sahibi olduğu adaların derinliklerini gezmek istedi. Bu nedenle kendisine "Necker Nymph" adını verdiği bir denizaltı yaptırdı. James Bond filmlerini bile kıskandıran bu oyuncak sayesinde deniz altında dilediğince gezen ünlü işadamı, Necker Nymph'yi haftalığı 25 bin dolardan kiralıyor.

Uzaya bir-iki
Richard Branson, denizaltıya binmekten sıkıldığı zamanlarda uzaya bir göz atıyor. Uzay turizminin yaratıcısı olan Branson, 2011'in yazında ilk kez yıldızlara gitmeyi planlıyor. Kendisi gibi zenginleri uzaya gönderen ünlü işadamı, önümüzdeki birkaç yıllık seyahatler için şimdiden bütün biletleri satmış...

Bütün mahalle bu yata sığar!
Her yıl mega yatlar listesine yenileri eklenirken Rus oligark Roman Abramovich, 400 milyon dolarlık dev yatıyla zirveyi bırakmıyor. Abromovich'ın göz kamaştıran yatında 11 oda, 2 havuz, dans salonu, özel camlar ve 3 denizaltı bulunuyor.

Savaş uçağı seviyor
Pek çok zenginin kendine ait özel jetleri varken bazıları da klasiklere olan merakı ile tanınıyor. Bunlardan biri de Microsoft'un ortağı Paul Allen... Allen, 2'nci Dünya Savaşı'ndan kalan uçakları alıp yenilemeyi tercih ediyor.

Jet filosu kurdular
Kendi jetine sahip olmak farklı, kendi savaş jeti filona sahip olmak farklı. İşte Google'ın kurucuları Larry Page ve Sergei Brin'ın savaş jetlerine olan ilgisi dikkat çekiyor. İkili, Dornier Alpha Jet koleksiyonu yapıyor.

kişiye özel itfaiye
Star Wars, Indiana Jones gibi unutulmaz filmlerin ismi George Lucas'ın tercih ettiği oyuncak ise biraz daha farklı. Lucas, kendisine özel bir itfaiye kurmayı seçmiş. 12 kişinin yer aldığı ekipte 2 tane de itfaiye kamyonu var.

Kaleye bekleriz!
Bazıları ise ihtişamlı hayatlarında kaleleri tercih ediyor. 14 yy.'dan kalma 15 odalı bir kale, 57 milyon dolardan, kelepiri ise 30 milyon dolardan başlıyor.

Da Vinci'nin not defteri
Tarihin tanık olduğu en büyük dahi Leonardo Da Vinci'nin sırlarını barındıran not defteri, ABD'nin en zengin adamı Bill Gates'in ellerinde. 1994'te, 30.8 milyon dolara, en pahalı defteri koleksiyonuna katan Gates, bu akıl oyuncağını müzelere kiralayarak yine para kazanıyor!

Batmobil merakı
Herkesin içinde bir süper kahraman hayali yatar, bazıları ise bu hayale bir adım daha yaklaşır. İşte, 1992 yapımı Batman Returns filminde kullanılan Batmobil, 250 bin dolar fiyatıyla dünya üzerindeki en havalı araçlar arasında...

Dünyanın en hızlısı
Bugattı Veyron EB 16.4, herkesin rüyalarını süslüyor. 1.25 milyon dolar fiyatı ile en pahalılar listesine giren bu otomobil, 0'dan 60'a, 2.5 saniyede çıkıyor. Guiness sertifikası ile "en hızlı otomobil" unvanını da alan Bugatti, 430 km/h'ye çıkabiliyor ve zenginler hep onu tercih ediyor.