'El Kaide planı' durduruldu

İstihbarat servislerinin, El Kaide ile bağlantılı olduğu zannedilen bir grubun bazı Avrupa kentlerine eş zamanlı saldırı planlarını boşa çıkardığı bildirildi.

Giriş Tarihi 29 Eylül 2010, 00:00 Güncelleme 30 Eylül 2010, 15:48
’El Kaide planı’ durduruldu

İÇİNDEKİLER

Sky televizyonunun haberinde, Pakistan'da üslenen militanların Londra ile Almanya ve Fransa'daki bazı kentlere eş zamanlı saldırı planladıkları duyuruldu.

Televizyonun Dış Haberler Editörü Tim Marshall, Pakistan'da son zamanlarda insansız uçakların saldırılarının artmasının, Batılı güçlerin bu komployu boşa çıkarma girişimleriyle bağlantılı olduğunu söyledi.

Marshall, adını açıklamadığı istihbarat kaynaklarına dayandırdığı haberinde, militanların 2008'de Hindistan'ın Mumbai kentinde yapılan saldırıların benzerlerini planladıklarını bildirdi.

Mumbai'de, yoğun şekilde silahlanmış militanlar, kentteki çeşitli hedeflere saldırı düzenlemişlerdi.

ALMANYA İÇİŞLERİ BAKANLIĞI: "ÜLKEDE TERÖR SALDIRISI DÜZENLENECEĞİ YÖNÜNDE SOMUT BİLGİ YOK"
Almanya İçişleri Bakanlığı, Almanya ve diğer bazı Avrupa ülkelerinde terör saldırıları düzenleneceği şeklinde çıkan haberler üzerine yaptığı açıklamada, ülkede terör saldırıları düzenleneceği yönünde somut bilgiye sahip olunmadığını bildirdi.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Stefan Paris, El Kaide örgütünün ABD'de ve Avrupa'da terör saldırıları düzenlemek için uzun vadeli planlar yaptığının zaten bilindiğini belirterek, şu ana kadar edindikleri bilgiler doğrultusunda ülkedeki tehdit riskinin değişmediğini söyleyebileceğini ifade etti.

Paris, teröre karşı mücadele konusundaki çabaların her zamanki hassasiyet ve dikkat ile müttefik ülkelerle bilgi alışverişi yapılarak sürdürüldüğünü kaydetti.

İngiliz "Sky News" televizyonu, radikal dinci teröristlerin Almanya ve diğer bazı Avrupa ülkelerinde, 2008 yılında Hindistan'ın Mumbai kentindekilere benzer saldırı hazırlığı içinde olduğunu bildirmişti.
Mumbai'de düzenlenen bombalı saldırılarda 166 kişi ölmüştü.