Irkçılık işine yaradı

Türkler'i eleştiren Sarrazin Nazi ruhunu uyandırdı! Almanlar'ın yüzde 18'i, 'Parti kurarsa oyumu Sarrazin'e veririm' dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Eylül 2010 Güncelleme 06 Eylül 2010, 23:02
Irkçılık işine yaradı

İÇİNDEKİLER

Önce Türkler'i ve Araplar'ı "aşağıladı" sonra haddini bilmez eleştiri oklarını Müslümanlar'a sapladı. Müslüman göçmenlerin, Avrupa'daki ülkelerde diğer halklara göre çok daha kötü uyum sağladığı yorumunu yaptı.

'SAMİMİ BULUNUYOR'
Bununla da kalmadı iddialarını kitap sayfalarına taşıdı. İşte Almanya Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Thilo Sarrazin, ırkçı söylemlerinin meyvelerini de toplamaya başladı. Müslümanlar'a yönelik eleştirileriyle gündemde olan Sarrazin, uyuyan Nazi ruhunu da uyandırdı. "Bild am Sonntag'' Gazetesi'nde yer alan bir ankete göre Sarrazin'in parti kurması halinde Alman halkının yüzde 18'inden oy alabileceği belirtildi. Söz konusu anketi yapan Emnid adlı araştırma şirketinin Başkanı Klaus Peter Schöppner, "Thilo Sarrazin, çoğu kişi tarafından düşündüğünü söyleyen biri olarak görülüyor, samimi bulunuyor" dedi.

'ZARAR VERECEK'

Sarrazin ise Focus dergisine yaptığı açıklamada, bir parti kurmayı düşünmediğini, başka fikirleri olduğunu belirtti. Bu arada Sosyal Demokrat Parti Genel Başkanı Sigmar Gabriel, Müslümanları eleştiren ve "Almanya kendini yok ediyor" adlı kitabıyla gündemden düşmeyen Sarrazin'in partiye zarar vereceğini söyledi.