Paul medyum savaşı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Temmuz 2010 Güncelleme 07 Temmuz 2010, 00:00
Paul medyum savaşı

İÇİNDEKİLER

Kahin ahtapot Paul, İspanya'nın bugün oynanacak 2010 Dünya Kupası Yarı Final maçında Almanya'yı yeneceği yönünde tahminde bulundu. Almanya'nın Oberhausen kentindeki "Sea Life" adlı akvaryumda yaşayan ahtapot "Paul", içlerinde midye bulunan Alman ve İspanyol bayraklı plastik kutulardan İspanya'yı açarak, "Bu maçı Boğalar kazanacak" dedi. "Paul" daha önceki tahminlerinde Almanya'nın Sırbistan'a mağlup olacağı, Avustralya, Gana, İngiltere ve Arjantin maçlarını kazanacağı yönünde öngörüde bulunmuş ve yüzde 100 başarı sağlamıştı. İngiltere'de dünyaya gelen ancak Almanya'da yetiştirilen "Paul", Almanya'da düzenlenen 2008 Avrupa Şampiyonası'nda da tahminlerde bulunmuştu. Sadece Almanya-İspanya arasındaki final maçında yanılarak, tahminlerinin yüzde 80'ininde başarı sağlayan "Paul", Fransız bir işadamı tarafından satın alınmak istenmişti. Medyumlar ise kahin ahtapotun aksine zaferin Almanya'nın olacağı görüşünde.

Medyum Aron: İspanya, maç berabere giderken son dakikada yediği golle maçı kaybedecek ve Almanya galip gelecek.

Medyum Niyazi Şentürk: İspanya'nın yeşil sahalardaki başarısı Almanya üzerinde de etkili olacak. Zafer İspanya'nın olacak.

Medyum Dimitri: Çok zorlu bir mücadele olacak. Almanya, İspanya karşısında gösterdiği mücadele sonucu maçı büyük farkla alacak.

Medyum Perihan: İspanya bu maçta son derece başarısız bir performans sergileyecek ve Almanya galip gelecek.