Son dakika Trabzonspor transfer haberi: Yıldız isimde sona yaklaşıldı… İlk mesaj geldi!

Yarın akşam deplasmanda Samsunspor ile karşı karşıya gelecek olan Trabzonspor, sahadan zaferle ayrılarak UEFA Avrupa Ligi iddiasını daha da güçlü hale getirmek ve son 3 maça da nispeten daha rahat girmek istiyor. Teknik Direktör Abdullah Avcı bir yandan oyuncularını zorlu mücadeleye hazırlanırken diğer taraftan da transfere yöneldi. Deneyimli çalıştırıcı istediği isimler konusunda raporunu sundu. Bugüne kadar 3 transferi bitirme aşamasına gelen Fırtına bir bomba daha patlatmak üzere. Detaylar haberimizde…

Giriş Tarihi 03 Mayıs 2024, 09:14 Güncelleme 03 Mayıs 2024, 11:09
Son dakika Trabzonspor transfer haberi: Yıldız isimde sona yaklaşıldı… İlk mesaj geldi!

İÇİNDEKİLER

Nenad Bjelica ile başladığı sezonu Avrupa kupaları bileti alarak ve Türkiye Kupası'nda da mutlu sona ulaşarak tamamlamak isteyen Trabzonspor, Abdullah Avcı ile yeni bir maceraya daha atılmak üzere. Yeniden şampiyonluk hedefiyle yola çıkan Başkan Ertuğrul Doğan, Avcı'nın isteklerini tek tek yerine getirerek en doğru hamleleri yapmak ve daha önce asbaşkan koltuğunda oturduğu şampiyonluk kupasını bu kez 1 numara iken kaldırmak amacında. Bugüne kadar yapılan görüşmelerde önemli mesafe kat edildi. Yıldız isimlerle görüşmelerini sonlandıran Karadeniz temsilcisinde artık iş imzalara kaldı. Sezon tamamlanınca resmi açıklamalar yapılacak. Bir futbolcu hakkında da görüşmeler sürüyor.

DEFANSA 3 TAKVİYE

Trabzonspor transfer dönemindeki en köklü revizyonu defans hattına yapacak. Eren Elmalı'nın Nantes'in radarında olması, Filip Benkovic'in kiralık kontratının sona ermesi ve Joaquin Fernandez'in de gönderilme olasılığı nedeniyle en az oyuncunun eklenmesi gerekiyor. Ayrıca Stefano Denswil konusunda da karar Abdullah Avcı'da olacak. Yeri en sağlam isim ise Thomas Meunier. Ancak onun da yedeğinin alınması gerekiyor. Mehmet Can Aydın'ın durumu henüz net değil. Ayrıca Hüseyin Türkmen'in de uzun sakatlığının ardından nasıl dönecek soru işareti.

İLK TRANSFER TAMAM

Gelecek sezonun şampiyonluk adımlarını atmak isteyen Trabzonspor'da ilk hamle İskoçya'dan geldi. Bu sezon Glasgow Rangers ile 32 karşılaşmaya çıkan Borna Barisic'i listesine alan Fırtına, 1 gol ve 6 asistlik katkı sağlayan Hırvat yıldızı kadrosuna katmaya çok yaklaştı. Avcı'nın deneyimli ve saha içerisinde direkt katkı verme konusunda sıkıntı çıkarmayacak bir karakter alınmalı raporunun ardından yapılan görüşmeler tamamlanmak üzere. Sözleşmesi mayıs ayında sona erecek 31 yaşındaki sol bek 6 senedir Glasgow temsilcisinin formasını giyiyordu.

ORTA SAHAYA FARKLI İKİ PROFİL

Teknik Direktör Abdullah Avcı'nın şampiyonluk döneminde yakaladığı başarının mimarlarından biri şüphesiz saha içindeki kaptanı ve lideri Marek Hamsik'ti. Slovak oyuncunun muadilini arayan deneyimli çalıştırıcı, oyun kurabilen ve aynı zamanda arkadaşlarını yönlendirebilecek bir karakter arıyordu. Benes için nabız yoklanıyor. Ön libero için Glasgow Rangers'ten John Lundstram ile bu sorun çözülecek gibi görünüyor. İngiliz oyuncuyla el sıkışıldı ve yaz aylarında sürecin resmiyet kazanması bekleniyor.


DRAGUŞ BOMBASI

Abdullah Avcı'nın ilk döneminde şampiyonluğa doğrudan katkı veren oyunculardan ikisi Süper Lig'den alınmıştı. Bu kez de Gaziantep FK'nın sezon başında Standard Liege'den kiraladığı Denis Draguş için girişimler başladı. Belçika ekibiyle bonservisle ilgili temasların sonuna doğru geliniyor. Oyuncu tarafında ise herhangi bir sorun bulunmuyor. Romen yıldızın menajeri de geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile futbolcusunun muhteşem bir kariyer sıçraması yapabileceğini ifade ederek yönetimle görüştüğünü doğrulamıştı. Maliyetin ise bonservis tarafında bonuslarla 2.2 milyon euro ve maaş olarak da 1.3 milyon euro seviyelerinde olması bekleniyor.

HÜCUMDA DEĞİŞİM OLABİLİR

Trabzonspor'un ileri hattına da takviyeler yapılacak. Ebere Paul Onuachu'nun kiralık kontratının devam etmesi konusunda Southampton ile görüşmeler başladı. Alınacak cevaba göre farklı futbolculara da yönlenilebilir. Trezeguet için çok önemli bir teklif gelmedikçe satılması düşünülmüyor. Vişça'nın ilerleyen yaşına karşılık olarak bir alternatif alınabilir. 10 numara mevkisinde ise Bardhi satılırsa yerine transfer yapılacak. O yıldız da Fransa'da bulundu. Clermont forması giyen Muhammed Cham listeye alındı. Temaslar başladı, ilerleme kaydedildi.



TRABZONSPOR İSTİYOR AMA ZORLU BİR RAKİBİ VAR

Bu sezonki performansıyla adından söz ettiren Muhammed Cham, Ligue 1'de forma giydiği 31 maçta 7 gol atıp 4 de asist yaptı. Teknik Direktör Abdullah Avcı'nın yanı sıra Başkan Ertuğrul Doğan ve izleme ekibinin üzerinde aynı doğrultuda görüş bildirdiği bir isim olarak öne çıkıyor. Güncel piyasa değeri 6 milyon euro ve kulübü yüksek bonservis alabilmek amacında. Küme düşme potasında bulunan Fransız temsilcisi bordo mavilileri çok zorlayacak. Ayrıca Monaco'nun da devrede olduğu öğrenildi.



CHAM'DAN MESAJ

Dün akşam saatlerinde Instagram hesabından bir hikaye paylaşan 23 yaşındaki futbolcu, fotoğrafına kum saati ekleyerek transfer sürecini de bir bakıma doğrulamış oldu. Taraftarlar da kendisini takımda görebilmek adına bir hayli heyecanlı. Ayrıca menajeri aracılığıyla gelmeye hazır olduğunu bildirdi. Mendy'nin de gelişimini takip ettiğini söyledi.



DENİS DRAGUŞ KİMDİR?

Tam adı Denis-Mihai Drăguş olan Deni Draguş, 6 Temmuz 1999 tarihinde Romanya'nın başkenti Bükreş'te doğmuştur. Babası Mihai Draguş da kendisi gibi futbolcudur. Futbola Gheorge Hagi Academy'de başlamıştır. Buradan 2017 tarihinde FC Viitorul'a transfer olmuştur. Kendisini kısa sürede ispat edip 1.8 milyon euro karşılığında Standard Liege'ye imza atmıştır. Crotone, Genoa ve son olarak Gaziantep FK kulüplerinde kiralık oynamıştır. Bu sezon forma giydiği 37 karşılaşmada 13 gol atıp 1 de asist yaptı. 2955 dakika sahada kaldı.Ülkesinin formasını 9 kez terletip 2 defa da rakip fileleri sarstı. 1.85 metre boyundaki yıldız forvet zaman zaman kanatlarda da görev alabilmektedir. İnce çalımları, driblingleri ve tekniği ile ön plana çıkıyor.



BORNA BARİSİC KİMDİR?

Borna Barisic 10 Kasım 1992 tarihinde Hırvatistan'ın Osijek şehrinde doğmuştur. 31 yaşındadır. Babası Stipe Barisic, annesi ise Verica'dır. Futbola NK Osijek alt yapısında başlamıştır. Bijelo Brdo forması giydikten sonra kulübüne geri dönmüştür. 2015'te ülkenin en önemli takımlarından biri olan Dinamo Zagreb bonservisini almıştır. İlk sezon NK Lokomotiva'ya kiralık verilmiş, 2016'da ise NK Osijer'e geri dönmüştür. Burada yeniden sıçrama yaparak 2.45 milyon euroya Glasgow Rangers'a transfer olmuştur. 6 senedir İskoç ekibinin formasını giymektedir.



JOHN LUNDSTRAM KİMDİR?

Trabzonspor'un Borna Barisic'ten sonra Glasgow Rangers'tan ayrılması muhtemel olarak gördüğü ve istediği orta saha oyuncusudur. 18 Şubat 1994 tarihinde İngiltere'nin liman kenti Liverpool'da doğmuştur. 30 yaşındadır. Tam adı John David Lundstram'dır. Futbola Everton'da başlamıştır. Doncaster Rovers, Yeovil Town, Leyton Orient, Blackpool ve Scunthorpe United'da kiralık olarak oynamıştır. 2015 yılında Oxford United tarafından bedelsiz olarak kadroya dahil edilmiştir. 2017'de ise Sheffield United'a imza atmıştır. Buradaki performansı kendisini İskoç devi Glasgow Rangers'a taşımıştır. Yaklaşık 3 senedir başkent temsilcisinin formasını giymektedir. Bu sezon çıktığı 50 karşılaşmada 2 gol atıp 7 de asist üretti. Takımıyla UEFA Avrupa Ligi'nde finale yükselmiş, İskoç Kupası ve İskoçya Lig Kupası kazanmıştır. Doncaster Rovers ile de 3. Lig şampiyonluğu bulunmaktadır. Güncel piyasa değeri 6.5 milyon eurodur. Boyu 1.81 metre olan orta saha oyuncusu hem defansif hem de merkez orta saha olarak görev yapabilmektedir.

MUHAMMED CHAM SARACEVİC KİMDİR?

26 Eylül 2000 tarihinde Avusturya'nın başkenti Viyana'da doğdu. 23 yaşındadır. Annesi aslen Gambiyalıdır. Saracevic soy ismi ise Bosna Hersekli üvey babasından gelmektedir. 2020'den bu yana Fransa Ligue 1 takımlarından Clermont Foot 63'te forma giymektedir. 1.80 metre boyundaki orta saha oyuncusu, 10 numarada ve kanatlarda görev alabilmektedir. 33 karşılaşmada 7 gol atıp 4 de asist yaptı.