Lavaş Ekmeği (Köy Yufkası) Yapılışı

Giriş Tarihi 11 Mart 2015, 00:00 Güncelleme 11 Mart 2015, 11:59
Lavaş Ekmeği Köy Yufkası Yapılışı

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
Bir buçuk su bardağı ılık su

Lavaş Ekmeği (Köy Yufkası) Yapılışı

Un, tuz ve toz şekeri derin bir kapta karıştırarak ortasını havuz şeklinde açın. Ilık su ilave ederek yeniden yoğurun. Üzerini tülbentle örterek yarım saat dinlendirin. Daha sonra hamuru 15 eşit parçaya bölerek, elinizde yuvarlayın. Düz bir zemin üzerine un serperek parçalara ayırdığınız hamurları çok incecik yufkalar şeklinde açın. Teflon tavada veya sac üzerinde her iki tarafını pişirin. Pişirdikten sonra kurumaması için, üst üste dizerek tülbent arasında saklayın.