Peynirli Saçaklı Poğaça Tarifi

Giriş Tarihi 21 Aralık 2016, 00:00 Güncelleme 21 Aralık 2016, 13:32
Peynirli Saçaklı Poğaça Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

Yarım su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı ılık süt
1 çay kaşığı tuz
2 adet kesme şeker
2 çorba kaşığı kuru maya
1 adet yumurta
Aldığı kadar un
Süslemek için:
2 çorba kaşığı süzme yoğurt
250 gram beyaz peynir
1 su bardağı rendelenmiş
kaşar peyniri
Yarım demet maydanoz

Peynirli Saçaklı Poğaça Yapılışı

Ilık sütün içine şekeri ve mayayı katıp karıştırın. Mayanın erimesi için 10-15 dakika bekletin. Unu eleyip ortasını havuz şeklinde açın. Açtığınız havuzun içine mayalı sütü, tuzu ve sıvıyağı ekleyin. Unla beraber bütün malzemeyi karıştırıp yumuşak bir hamur yapın. Hamuru mayalanması için yarım saat bekletin. Mayalanmış hamurdan küçük parçalar alıp yuvarlak şekil verin. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Yoğurt, beyaz peynir ve kıyılmış maydanozu karıştırın. Soğuduktan sonra poğaçaların arasını kesin. Poğaçaların arasına beyaz peynir, süzme yoğurt ve maydanoz karışımından koyun. Son olarak poğaçaların kenarından gözüken peynirli karışımı kaşar peyniri rendesine batırıp servis yapın.