Kirazlı Karamelli Tatlı Tarifi

Giriş Tarihi 02 Aralık 2016, 00:00 Güncelleme 02 Aralık 2016, 11:00
Kirazlı Karamelli Tatlı Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

500 gram kiraz

Karamel için:
2 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
1 paket tuzsuz peksimet

Muhallebi için:
3 çorba kaşığı margarin
3 kahve fincanı un
Bir buçuk kg süt
2 kahve fincanı tozşeker
5-6 parça damla sakızı

Kirazlı Karamelli Tatlı Yapılışı

Karameli hazırlamak için tozşekeri tavaya alıp, ocağa oturtun. Ara sıra karıştırarak tozşekerin karamelleşmesini sağlayın. Tozşeker iyice eridiğinde ocaktan alın ve su ekleyin. Donup ağırlaşan karameli tekrar ocağa alıp, çözülmesi için 5 dakika daha pişirin. Peksimetleri kare ya da dikdörtgen şekilde kesip, dikdörtgen bir kaba yerleştirin. Üzerine hazırladığınız karameli dökün. Muhallebiyi hazırlamak için margarini eritip unu ilave edin. Unun kokusu çıkana dek kavurun.Süt, tozşeker ve damla sakızını ilave edip, sürekli karıştırarak pişirin. Muhallebi kaynayıp, koyulaştığında ocaktan alın. Peksimetlerin üzerine dökün. Çekirdekleri çıkarılmış kirazları muhallebinin üzerine dizip soğumaya bırakın. Dilediğiniz şekilde süsleyip, soğuk olarak servis yapın.