Malzemeler
1 paket oda sıcaklığında margarin
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvıyağ
Aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu
Bulamak için:
Galeta unu
İçine:
3 adet patates
1 adet soğan
3 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Galeta Unlu Poğaça Yapılışı
Öncelikle margarin, yoğurt ve sıvıyağı derin bir kapta karıştırın. Kabartma tozu ve unu karıştırıp yağlı karışıma ekleyin.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun. Bu arada patatesleri haşlayın ve rendeleyin. Soğanı da patatese rendeleyin. Tuz, karabiber, pulbiber, sıvıyağı ekleyin. Hamuru merdane ile açın. Kalıpla ya da bardakla yuvarlaklar kesin. Ortalarına patatesli harçtan koyun. Elinizde yuvarlayıp şekil verin. Poğaçaları galeta ununa bulayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.
Aşçının notu: Bu poğaçayı ıspanaklı da yapabilirsiniz.