Galeta Unlu Poğaça Tarifi

Giriş Tarihi 29 Kasım 2016, 00:00 Güncelleme 29 Kasım 2016, 12:34
Galeta Unlu Poğaça Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

1 paket oda sıcaklığında margarin

Yarım su bardağı yoğurt

Yarım su bardağı sıvıyağ

Aldığı kadar un

1 paket kabartma tozu

Bulamak için:

Galeta unu

İçine:

3 adet patates

1 adet soğan

3 çorba kaşığı sıvıyağ

Tuz

Karabiber

Pulbiber

Galeta Unlu Poğaça Yapılışı

Öncelikle margarin, yoğurt ve sıvıyağı derin bir kapta karıştırın. Kabartma tozu ve unu karıştırıp yağlı karışıma ekleyin.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun. Bu arada patatesleri haşlayın ve rendeleyin. Soğanı da patatese rendeleyin. Tuz, karabiber, pulbiber, sıvıyağı ekleyin. Hamuru merdane ile açın. Kalıpla ya da bardakla yuvarlaklar kesin. Ortalarına patatesli harçtan koyun. Elinizde yuvarlayıp şekil verin. Poğaçaları galeta ununa bulayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.

Aşçının notu: Bu poğaçayı ıspanaklı da yapabilirsiniz.