Laz Böreği Tarifi

Giriş Tarihi 17 Haziran 2016, 00:00 Güncelleme 17 Haziran 2016, 10:09
Laz Böreği Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
10 adet baklavalık yufka
250 gram tereyağı
Muhallebi için:
1 kg süt
2 çay bardağı tozşeker
5-6 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
5 adet yumurta
Yarım çay kaşığı karabiber
Şerbeti için:
Bir buçuk su bardağı tozşeker
Bir buçuk su bardağı su

Laz Böreği Yapılışı
Beş adet yufkanın aralarına eritilmiş tereyağı sürerek üst üste fırın tepsisine yerleştirin. Diğer taraftan muhallebi için, bir tencerede süt, tozşeker ve unu tahta bir kaşıkla karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Vanilyayı ilave edip, ılınması için bir kenara alın. Ilınan muhallebiye bir yandan yumurtaları birer birer ilave ederken, diğer yandan da iyice çırpın. Karabiberi ekleyin. Muhallebiyi, tepsiye dizdiğiniz yufkaların üzerine dökün ve bir spatula ile düzeltin. Geri kalan 5 adet yufkayı aralarına eritilmiş tereyağı sürerek, üst üste muhallebinin üzerine yerleştirin. Kalan tereyağı ile tatlının üzerini yağlayın ve buzdolabında 1-2 saat bekletin. Daha sonra dilimleyerek önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. Şerbet için tozşeker ve suyu kaynatın. Ilınması için bir kenara alın. Fırından alıp ılıttığınız tatlının üzerine ılık şerbeti gezdirin. Tatlı şerbeti çektikten sonra servis yapın.