Kayısı Soslu Yaz Tatlısı Tarifi

Giriş Tarihi 16 Haziran 2016, 00:00 Güncelleme 16 Haziran 2016, 16:08
Kayısı Soslu Yaz Tatlısı Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
7 çorba kaşığı irmik
5 su bardağı süt
10 çorba kaşığı tozşeker
12 adet kayısı
1 çay kaşığı mahlep
2 çorba kaşığı tereyağı
Sos için:
Yarım kg kayısı
2 çorba kaşığı mısır nişastası
1 çorba kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı pudraşekeri

Kayısı Soslu Yaz Tatlısı Yapılışı
İrmik, süt, tozşeker ve kıyılmış kayısıları bir tencereye alıp, koyulaşana kadar pişirin. Mahlep ve tereyağını ilave edin. Karışımı ıslattığınız kek kalıbına boşaltın. Buzdolabında 2-3 saat dinlendirin. Sosu için, çekirdeklerini çıkardığınız kayısıları tencereye alın. Mısır nişastası, tarçın ve pudraşekerini ekleyin. Hafif koyu kıvam alana kadar pişirip, soğumaya bırakın. Süzgece alıp, süzdürün. Tatlıyı buzdolabından alarak dilimleyin. Üzerine sosu gezdirin. Soğuk olarak servis yapın.