Tavukgöğsü Tarifi

Giriş Tarihi 28 Temmuz 2015, 00:00 Güncelleme 28 Temmuz 2015, 10:29
Tavukgöğsü Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

1 adet tavukgöğsü
Yeteri kadar su
1 çorba kaşığı limon suyu
7 su bardağı süt
Yarım çay kaşığı tuz
Bir buçuk su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı pirinç unu
Tarçın


Tavukgöğsü Yapılışı

Tavukgöğsünü ikiye kesip tencereye alın. Yeteri kadar su ve 1 çorba kaşığı limon suyu ilave edip, tencerenin kapağı açık olarak haşlayın. Ocaktan alıp, suyun içinde ılınmaya bırakın. Ilınınca birini sudan alıp, liflerine ayrılıncaya kadar iyice didikleyin. Soğuk suya atıp, avucunuzun içinde ovalayarak kokusunun çıkmasını sağlayın. Diğer tavukgöğsüne de aynı işlemi uygulayın. Suyunu sıkıp kenara alın. Sütü ayrı bir
tencereye alın. Üzerine tuz ve tozşeker ekleyip karıştırın. Un, nişasta ve pirinç ununu kaseye alın. Üzerine 1 çorba kepçesi su ve kaynamış sütten ilave edip çırpın. Yavaş yavaş kaynayan süte ilave edin. Kısık ateşte 5 dakika daha pişirin. Göğüs etini ekleyip, çatalla karıştırarak 10 dakika daha pişirin. Hazırladığınız muhallebiden tabağa 1 çorba kaşığı alın. Eğer kıvamı koyu ise ocaktan alın. 5 dakika mikserle çırpın. Dikdörtgen fırın tepsisini ıslatın. Üzerine hazırladığınız muhallebiyi yayın. Bir gece buzdolabının alt rafında dinlendirin. Dilimleyip, spatula yardımıyla ikiye katlayın. Arzuya göre tarçın veya hindistancevizi serpip servis yapın.