Şeftalili Tart Tarifi

Giriş Tarihi 19 Haziran 2015, 00:00 Güncelleme 19 Haziran 2015, 16:29
Şeftalili Tart Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
4 adet büyük boy şeftali
2 su bardağı un
Yarım çay kaşığı tuz
1 adet yumurta
100 gram toz badem
2 çorba kaşığı vermut ya da brendy
125 gram tereyağı
2 su bardağı tozşeker
340 gram şokella
100 ml şekersiz krema
1 paket tart jölesi
40 gram bitter çikolata

Şeftalili Tart Yapılışı
Unu bir kaba eleyip havuz gibi ortasını açın. Küp kesilmiş tereyağı, yumurta, tuz, yarım su bardağı tozşeker, vermut ve 2 çorba kaşığı çikolatalı kremayı una ilave edin. Çok hızlı karıştırın ya da robottan geçirin (yapışkan bir hamur olursa 1-2 çorba kaşığı un eklenebilir). 24 cm çapında bir tart kalıbını yağlayıp unlayın. Hamuru kalıbın dibine ve kenarlarına yayın. Bir buçuk saat buzdolabında bekletin. Hamura çatalla delikler açın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Fırından çıkartıp soğumaya bırakın. Şokellayı, kremayla birlikte benmari usulü eritin ve tartın üzerine yayın. Kalan tozşekeri 3 su bardağı suda kaynatın. Kaynayan şerbete çekirdeği çıkartılıp dilimlenmiş şeftalileri atın. 5 dakika kaynatın. Şeftalileri delikli kepçeyle alıp sularını süzdürün. Tartın üzerine dizin. Tart jölesini 2 çorba kaşığı şekerle karıştırın. 1 çay bardağı su ekleyip kısık ateşte karıştırarak pişirin. Koyulaşınca ocaktan alıp karıştırarak soğutun. Tartın üzerine yayın. Çikolatayı benmari usulü eritip jölenin üzerine dökün. Soğuttuktan sonra servis yapın.