Antepfıstıklı İrmik Tatlısı Tarifi

Giriş Tarihi 28 Kasım 2014, 00:00 Güncelleme 12 Ocak 2015, 14:44
Antepfıstıklı İrmik Tatlısı Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler:
İki buçuk su bardağı süt
6 çorba kaşığı irmik
6 çorba kaşığı tozşeker
Yarım paket vanilya
Üzeri için:
300 gram iri kıyılmış antepfıstığı
Yarım portakalın suyu
Yarım çay bardağı pudraşekeri

Antepfıstıklı İrmik Tatlısı Yapılışı:
1 üzeri için antepfıstığı, portakal suyu ve pudraşekerini karıştırın. Karışımın yarısını streç filmle kaplanmış küçük boy cam bir kabın tabanına bastırarak yerleştirin. Daha sonra buzdolabına alın. 2 Ayrı bir yerde süt, irmik ve tozşekeri göz göz olana dek sürekli karıştırarak pişirin. Koyu kıvam alınca ocaktan indirip, vanilya ilave edin ve karıştırın. 3 Antepfıstıklı karışımı buzdolabından alıp, üzerine irmikli harcı yayın. Oda sıcaklığında 10 dakika dinlendirip, kalan antepfıstıklı karışımı üzerine koyun. 4 saat buzdolabında dinlendirip, dilimleyerek servis yapın.