Fıstıklı Kadayıf Tarifi

Giriş Tarihi 14 Temmuz 2015, 00:00 Güncelleme 14 Temmuz 2015, 17:14
Fıstıklı Kadayıf Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
700 gram tel kadayıf
300 gram oda sıcaklığında tereyağı
50 gram üzüm pekmezi
100 gram bütün antepfıstığı
300 gram toz antepfıstığı
Şerbeti için: 2 litre su
2 kg tozşeker
Yarım limonun suyu ve kabuğu
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
Servis için: Kaymak

Fıstıklı Kadayıf Yapılışı
Şerbet için su, tozşeker, rendelenmiş limon kabuğu ve rendelenmiş portakal kabuğunu bir tencereye alın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyin. 5 dakika daha kaynatıp, ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Daha sonra süzüp kenara alın. Kadayıfı tel tel ayırın. Tereyağı ve üzüm pekmezini karıştırıp, orta boy bir fırın tepsisini yağlayın. Bütün antepfıstıklarını tepsiye serpin. Kadayıfın yarısını tepsiye yayıp, üzerine iyice bastırarak düzeltin. Toz antepfıstığını kadayıfın üzerine serpin. Kalan kadayıfı üzerine koyun ve yine üzerine iyice bastırarak düzeltin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Daha sonra fırından alarak ters çevirin. Yeniden fırına verip, 15 dakika daha pişirdikten sonra fırından alın. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Kadayıf şerbeti çektikten sonra dilimleyin ve kaymakla servis yapın