Cevizli ve Çikolatalı Tart Tarif

Giriş Tarihi 08 Temmuz 2015, 00:00 Güncelleme 08 Temmuz 2015, 17:18
Cevizli ve Çikolatalı Tart Tarif

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
Hamuru için:
3 su bardağından 1 parmak az un
Yarım su bardağı tozşeker
150 gram tereyağı
3 adet yumurta, bir tutam tuz
İç malzemesi için: 150 gram toz ceviz
1 su bardağından 1 parmak az tozşeker
3 adet yumurta, yarım çay kaşığı tarçın
1 adet limonun suyu
Üzerine: 200 gram bitter çikolata
Süslemek için: Rendelenmiş bitter ve
sütlü çikolata, vişne

Cevizli ve Çikolatalı Tart Yapılışı
Hamur için tüm malzemeyi derin bir kaba alıp, yoğurarak ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamuru strech filme sarıp buzdolabında yarım saat dinlendirin. Daha sonra hamuru merdane ile açıp, 26 cm çapındaki tart kalıbına yerleştirin. İç malzemesi için tüm malzemeyi bir kapta karıştırın. Cevizli harcı hamurun içine yayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Tart soğuyunca üzerini benmari usulü erittiğiniz çikolata ile kaplayın. Rendelenmiş çikolata ve vişne ile süsleyin.