Kayısı Soslu Sakızlı Sütlaç Tarifi

Giriş Tarihi 25 Haziran 2015, 00:00 Güncelleme 25 Haziran 2015, 09:29
Kayısı Soslu Sakızlı Sütlaç Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
1 litre süt
1 su bardağı pirinç
3 parça damla sakızı
Yeteri kadar su
1 su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı buğday nişastası

Sosu için:
12 adet kayısı
Yarım su bardağı tozşeker
1 çay bardağı+3 çorba kaşığı su
1 çorba kaşığı buğday nişastası

Kayısı Soslu Sakızlı Sütlaç Yapılışı
Pirinci yıkayıp, Tencere'ye alın. Üzerine pirinçle aynı seviyede su ekleyin ve suyunu çekene
dek pişirin. Sütü tencereye katıp ara sıra karıştırarak 20 dakika pişmeye bıkarın. Diğer taraftan damla sakızını derin dondurucuda 15 dakika bekletin. Çıkardıktan sonra havanda dövün ve kenara alın. Nişastayı 3 çorba kaşığı suyla açıp, 20 dakikanın sonunda tozşekerle birlikte tencereye ekleyin. 5 dakika pişirip dövülmüş damla sakızını katın. Karıştırıp sütlacı kaselere paylaştırın. Ilındıktan sonra buzdolabına
koyup, soğutun. Sosu için kayısıları ince doğrayıp tavaya alın. Üzerine tozşeker ve 1 çay bardağı su ekleyip
kayısılar yarı yarıya yumuşayana dek pişirin. Nişastayı 2 çorba kaşığı suda açıp sosa ekleyin. Kıvam alana dek pişirip ocaktan alın. Soğuduktan sonra sütlacın üzerine ekleyip servis yapın.