Kemalpaşa

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Temmuz 2012 Güncelleme 27 Temmuz 2012, 00:00

İÇİNDEKİLER

Malzemeler:
2.5 bardak şeker
Limon suyu
25 adet hazır kemalpaşa tatlısı
2.5 bardak su
500 gram kaymak

Yapılışı:
Uygun büyüklükte bir tencereye 2.5 bardak suyu koyalım. Şekeri tenceredeki suyun içine dökelim ve kaynatalım. Kaynadıktan sonra limon suyunu ilave ederek tekrar 1-2 defa karıştıralım. Kemalpaşa tatlılarını kaynattığımız şurubun içine atalım. 15-20 dakika kadar tencereyi ateşte kaynatalım. Tatlılar şurubu çektiklerinde kaşıkla teker teker alarak bir tepsinin içine dizelim. Soğuduktan sonra üzerlerine kaymak koyarak süsleyip, servis edelim.