Fırında Peynirli Kabak Tarifi

Giriş Tarihi 28 Kasım 2016, 00:00 Güncelleme 28 Kasım 2016, 10:56
Fırında Peynirli Kabak Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

4 adet büyük boy kabak
150 gram yağlı beyaz peynir
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı yoğurt
Yarım demet maydanoz
1 adet yumurta
1 çay kaşığı sumak
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt, tuz, karabiber

Fırında Peynirli Kabak Yapılışı

Kabakları yıkayıp uçlarını kesin. Kabuklarını soymadan, dikey olarak ortadan ikiye bölün ve içlerini çıkartın. Diri kalacak şekilde haşlayın (ya da buharda pişirin). Peyniri çatalla iyice ezin. Yarım çay bardağı zeytinyağı, yoğurt, ince kıyılmış maydanoz, yumurta ve sumakla iyice karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı, kabakların içerisine doldurup yağlanmış bir fırın tepsisine dizin. Unu, yarım çay bardağı zeytinyağı ile kavurun. Kısık ateşte karıştırmaya devam ederek, sütü una ekleyin. Tuz ve karabiberi de ekleyerek karıştırmaya devam edin. Kıvam tutuncaya dek karıştırarak pişirin. Elde ettiğiniz karışımı kabakların üzerine dökün. Tepsiyi, önceden 200 derecede ısıtılmış bir fırına koyun ve kabakların üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.