Patlıcan Paçalı Kuzu İncik Tarifi

Giriş Tarihi 16 Haziran 2016, 00:00 Güncelleme 16 Haziran 2016, 13:27
Patlıcan Paçalı Kuzu İncik Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
4 parça kuzu incik
Yarım çorba kaşığı salça
4 adet patlıcan
1 çay bardağı sıvıyağ
2 diş sarmısak
3 adet domates
1 adet limonun suyu,
tuz
Yanına:
4 adet kırmızı biber
4 adet sivri biber
Kızartmak için:
Sıvıyağ

Patlıcan Paçalı Kuzu İncik Yapılışı
Etleri tencereye alıp, 25 dakika haşlayın (haşlama esnasında tencereye soğan, havuç, kereviz yaprağı koyabilirsiniz). Daha sonra kuzu incikleri bir fırın tepsisine alın. Üzerine, haşlama suyundan 1 kepçeyi, salça ilave ederek gezdirin. Tuz ilave edin. Sıcak fırında 20 dakika tutun. Kızaran etleri fırından alın. Ayrı bir yerde yarım çay bardağı sıvıyağı kızdırın. Sarmısağı ince doğrayın. Yağda kavurun. Rendelenmiş domatesleri ilave edin. 5 dakika pişirin. Patlıcanları közleyip soyun ve limonlu suda birkaç dakika bekletin. Daha sonra 4'e bölün. Servis tabağının kenarlarına patlıcanları yerleştirin. Ortasına domatesli sosu alın. Üzerine etleri yerleştirin. Biberleri kızgın sıvıyağda kızartıp, tabağın kenarlarına dizerek servis yapın.