Ratatuy Tarifi

Giriş Tarihi 14 Haziran 2016, 00:00 Güncelleme 14 Haziran 2016, 13:49
Ratatuy Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
2 adet orta boy patlıcan
2 orta boy sakız kabağı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet büyük boy soğan
1 adet kırmızı biber
5 diş sarmısak
4 adet orta boy domates
1 tatlı kaşığı tozşeker
2-3 dal taze fesleğen veya 1 çay kaşığı kuru fesleğen
1 çay bardağı su, tuz

Servis için:
Bir dal fesleğen

Ratatuy Yapılışı
Patlıcan ve kabakların sap kısımlarını temizleyip kabuklarını soymadan halka doğrayın. Patlıcanların kararmaması için tuzlu suda dinlendirin. Zeytinyağının yarısını yapışmaz yüzeyli tavada kızdırın. Önce kabağı, sonra suyu süzülüp, kurulanmış patlıcanı ayrı ayrı hafifçe kızartın. Fazla yağını alması için kağıt havlu üzerine çıkartın. Kalan zeytinyağını yayvan bir tencereye alıp, kızdırın. Yarım ay şeklinde doğranmış soğan, jülyen doğranmış biber ve kıyılmış sarmısak ilave edip, soğan saydamlaşana dek kavurun. Küp doğranmış domates, tozşeker, fesleğen ve tuz ekleyin. Domatesler hafif yumuşayana dek pişirin. Başka bir tencerenin tabanına kabağı, sonra patlıcanı yerleştirin. Soğanlı harcı üzerine gezdirin. Su ilave edin. Tencerenin ağzını kapatacak kadar yağlı kağıdı ıslatıp fazla suyunu sıkın ve tencerenin üzerini sıkıca sarın. Kapağını kapatıp, kısık ateşte 15 dakika pişirin. Servis tabağının ortasına küçük çember kalıp yerleştirin. Kalıbın iç duvarlarını kabak ve patlıcanla kaplayın. Ortasını soğanlı harçla doldurun. Üzerini patlıcan ve kabakla kapatın. Çemberi çıkarıp üzerine fesleğen yerleştirerek servis yapın.