Bakla Kayganası Tarifi

Giriş Tarihi 03 Eylül 2015, 00:00 Güncelleme 03 Eylül 2015, 12:30
Bakla Kayganası Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
250 gram bakla
1 adet soğan
3 adet yumurta
3 çorba kaşığı un
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Tuz


Bakla Kayganası Yapılışı
Ayıklanıp yıkanmış baklaları, yarım cm eninde doğrayalım. Çok az su ilavesi ile yumuşayana dek haşlayalım. Sonrasında suyunu süzelim. Sıvıyağın yarısında, küp doğranmış soğanları pembeleştirelim. Üzerine baklaları ilave edip, 2-3 dakika kavuralım. Bir kapta unu, yumurtaları ve tuzu çırpalım. İçine iyice soğuttuğunuz baklayı ilave edelim. Yapışmaz yüzeyli tavaya azar azar kalan sıvıyağı koyalım. Kaygana harcını kaşıkla tavaya boşaltıp arkalı önlü pişirelim. Servis yapalım.