Bezelyeli Et Sote Tarifi

Giriş Tarihi 13 Aralık 2016, 00:00 Güncelleme 13 Aralık 2016, 10:05
Bezelyeli Et Sote Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
Yarım kg kuşbaşı dana sote
1 adet soğan
1 adet patates
2 adet havuç
1 su bardağı bezelye
1 adet dolmalık biber
1 çorba kaşığı salça
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı margarin
Tuz

Bezelyeli Et Sote Yapılışı
Soğan, havuç ve patatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Dolmalık biberin çekirdeklerini çıkartıp 1 cm genişliğinde kesin. Yağı ve eti bir tencerenin içine alıp kavurun. Kısık ateşte et suyunu bırakıp, çekene kadar pişirin. Bu arada margarini eritip havuç ve patatesi 4-5 dakika soteleyin. Soğanı ve salçayı etin üzerine ekleyip karıştırın. Havuç, patates ve biberleri de tencereye alın. Yarım su bardağı su ve tuz ekleyip etin iyice pişmesini sağlayın. Son olarak bezelyeyi ekleyin. Bezelyeler çabuk pişeceği için 7-8 dakika daha pişirmeniz yeterli olacaktır.