Zeytinyağlı Sardalyalı Dolma Tarifi

Giriş Tarihi 28 Kasım 2016, 00:00 Güncelleme 28 Kasım 2016, 10:13
Zeytinyağlı Sardalyalı Dolma Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

1 çay bardağı zeytinyağı

Yarım çorba kaşığı dolmalık fıstık

4 adet soğan

4 adet havuç

16 adet haşlanmış sardalya

100 gram kuş üzümü

Bir tutam maydanoz

Bir tutam dereotu

2 çorba kaşığı nane

Yarım çorba kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

Bir demet pazı

Üzeri için:

2 su bardağı su

Yarım çay bardağı sıvıyağ

Zeytinyağlı Sardalyalı Dolma Yapılışı

Tavaya aldığınız zeytinyağında fıstıkları kavurun. Üzerine piyazlık doğranmış soğanı ekleyip, pembeleşene dek kavurun. Rendelenmiş havucu katıp, 2-3 dakika kavurun. Haşlanmış sardalyaları katın. Ardından kuş üzümü, ince kıyılmış maydanoz ve dereotunu ilave ederek, 1-2 dakika kavurun. Son olarak nane, tuz ve karabiberi ekleyerek, 1-2 dakika daha kavurun ve ocaktan alın. Kaynar suda haşlanmış pazılara, hazırladığınız bu içten pay ederek, tek tek sarın ve tepsiye dizin. Üzerine 2 bardak suyu ve yarım çay bardağı sıvıyağı ekleyip fırına verin. Kızarana dek pişirin. Soğuttuktan sonra servis yapın.