Enginar Üzerine Et Sote Tarifi

Giriş Tarihi 16 Haziran 2016, 00:00 Güncelleme 16 Haziran 2016, 13:14
Enginar Üzerine Et Sote Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
6 adet enginar
600 gram kuşbaşı kuzu eti
Yeteri kadar su
2 çorba kaşığı limon suyu
2 adet soğan
1 çorba kaşağı tepeleme tereyağı
2 adet domates
1 adet sivri biber
1 çorba kaşığı silme salça
1 diş sarmısak
tuz
karabiber

Enginar Üzerinde Et Sote Yapılışı
Enginarları bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su, limon suyu, tuz ve üzerini geçecek kadar su ilave edin. 1 adet soğanı dörde bölüp üzerine ekleyin. 20-25 dakika haşlayıp sudan alın. Eti bir tavaya alıp, suyunu salıp tekrar çekene dek sote edin. Üzerine tereyağı ve 1 adet piyazlık doğranmış soğanı ilave edin. 5 dakika sote ettikten sonra üzerine kabukları soyulup, küp doğranmış domates, ince kıyılmış sivri biber, salça ve iri kıyılmış sarmısağı ekleyin. 15 dakika karıştırarak sote edin. Üzerini geçecek kadar sıcak su katın. Tuz ve karabiberini ayarlayın. 30-35 dakika pişirin. Enginarları servis tabağına alın. Üzerine sote ettiğiniz eti paylaştırarak servis yapın.