Arpacık Soğanlı Kuzu Ciğeri Tarifi

Giriş Tarihi 16 Haziran 2016, 00:00 Güncelleme 16 Haziran 2016, 15:13
Arpacık Soğanlı Kuzu Ciğeri Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
300 gram arpacık soğan
1 adet kuzu ciğeri
2 çorba kaşığı tereyağı
1 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı kimyon
1'er çorba kaşığı silme domates ve biber salçası
5 dal kıyılmış maydanoz
Tuz, karabiber

Arpacık Soğanlı Kuzu Ciğeri Yapılışı
Arpacık soğanları temizleyip tereyağında renkleri iyice dönene dek sote edin. Kuzu ciğerini kuşbaşı doğrayın ve üzerine ekleyin. Ciğer suyunu salıp çekene dek sotelemeye devam edin. Dövülmüş sarmısak, kimyon, salça, tuz ve karabiber katın. Üzerini geçecek kadar su ilave edin. 20-25 dakika kapağı kapalı olarak pişirin. Kıyılmış maydanoz ekleyip ocaktan alın.