Selanik Usulü Kekikli Piliç Tarifi

Giriş Tarihi 14 Haziran 2016, 00:00 Güncelleme 14 Haziran 2016, 13:42
Selanik Usulü Kekikli Piliç Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
1 adet piliç
20 gram tereyağı
1 çorba kaşığı kekik
Yarım portakalın suyu
1 çorba kaşığı parmesan peyniri
Karabiber, tuz

Selanik Usulü Kekikli Piliç Yapılışı
Pilicin içini temizleyip, parçalamadan iki yana açın. Fırın tepsisine yerleştirip, üzerine dilimlenmiş tereyağını koyun. Tuz ve karabiber ekleyip alüminyum folyo ile kaplayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Folyoyu çıkarıp, üzerine kekik serpin. Portakal suyu gezdirip, rendelenmiş parmesan peyniri ekleyin. 15 dakika daha pişirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip sıcak olarak servis yapın.